Service-urile auto, speriate de posibilul faliment al City Insurance. Refuză şoferii pe bandă rulantă

accident rutier

Compania de asigurări City Insurance, liderul pieţei locale pe segmentul RCA, ar putea intra în faliment. Speriate, service-urile auto au început să-i refuze direct pe şoferii care încearcă să repare o maşină prin intermediul unei poliţe de asigurare la această companie.

Aproape jumătate din şoferii din România au o asigurare RCA la City Insurance. Compania deţine 45% din piaţa RCA din ţara noastră.

Service-urile auto nu vor să mai audă de şoferii cu poliţe City Insurance

La mai puţin de o săptămână după ce s-a aflat că asigurătorul ar putea intra în faliment, service-urile auto au început să-i refuze direct pe şoferii care au o poliţă RCA la această companie de asigurări.

Un reporter Digi24 a încercat să se programeze la un service auto din Bucureşti, însă a fost refuzat în mod repetat.

Reprezentant service: Din păcate nu vă putem ajuta, nu mai colaborăm cu City Insurance.

Reporter: Deci sub nicio o formă? Nu știu ce să fac, compania nu este încă în faliment.

Reprezentant service: Nu, dar 90% va intra, dupa care trebuie doar declarat falimentul și noi să alergăm după bani ani de zile.

Aceeaşi situaţie şi la un alt service auto, aflat în Sectorul 5, relatează digi24.ro.

Reporter: Am lovit o mașină și problema este că am la City Insurance.

Reprezentant service: Din păcate, da. Nici noi nu vă putem ajuta, noi avem foarte mulți bani de recuperat și nu ne-au plătit, și au intrat și în faliment.

Reporter: Nu au intrat încă…

Reprezentant service: Preferăm să nu lucrăm cu ei.

Soarta City Insurance şi a trei milioane de asiguraţi este în mâinile ASF

În prezent, City Insurance este ameninţată cu falimentul pentru că nu a putut aduce un capital minim de 150 de milioane de euro. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie să decidă acum soarta companiei.

“În urma controlului efectuat, Autoritatea de Supraveghere Financiară constată că societaea nu este în legalitate, nu își întrunește termenii legali pentru funcționare, respectiv cerința minimă de capital și cerința minimă de capital de solvabilitate. În acest contex, trebuie aplicată legea”, spune purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol.

Întrebat dacă există şanse ca City Insurance să fie salvată, acesta a răspuns: “Singurul lucru pe care pot să îl spun este că la termenul limită pe care legal l-a avut compania nu a demonstrat intrarea în legalitate.”

Consiliul ASF va dezbate soarta City Insurance în cadrul unei şedinţe, iar apoi poate sesiza instanța pentru a declara falimentul dacă firma nu dovedește că îndeplinește condițiile de funcționare.

Sursa foto: Dreamstime