Traficul pentru serviciile Google din China s-a prăbușit vineri seara, potrivit site-ului “Transparency Report” operat de Google.
Motorul de căutare al Google și Gmail au fost printre serviciile afectate în China, unde compania are o relație deloc armonioasă cu autoritățile.
Peste 2.000 de delegați ai Partidului Comunist din China s-au adunat la Beijing pentru a participa la al 18-lea congres al partidului, care a început joi dimineață.
"Am verificat și nu e nimic în neregulă la capătul nostru", a spus un purtător de cuvânt al Google.
Serviciul video YouTube al Google a fost inaccesibil în China din 2009, în timp ce accesul la alte servicii din China a fost blocat sporadic.
În 2010, Google și-a transferat în Hong Kong motorul de căutare în limba chineză, după o dispută cu autoritățile pe marginea cenzurii și a atacurilor cibernetice despre care Google spunea că sunt pornite din China.
Google a anunțat în luna mai că a adus modificări motorului de căutare astfel încât utilizatorii sunt avertizați când folosesc termeni ce ar declanșa interferențe din partea autorităților și sugerează moduri în privința cenzurii.