Valoarea pieţei serviciilor logistice de depozitare, transport şi reîmpachetare ar putea ajunge la circa 100 de milioane de euro în acest an în România, a declarat pentru Capital Online directorul general al companiei FM Logistic, Sylvain Cotin.

„Aceasta este o estimare făcută pe cele trei segmente unde ne desfăţurăm noi activitatea, însă piaţa logistică în ansamblul ei e mult mai mare”, a precizat Cotin.

În aceste condiţii, compania urmăreşte dublarea cotei de piaţă, în următorii trei ani, ajungând la aproape 40% pentru activităţile de logistică desfăşurate, în codiţiile în care cota deţinută în prezent este de aproape 20%.

De asemenea, FM Logistic estimează şi creşterea cu 11,7% a cifrei de afaceri pentru anul curent, comparativ cu o valoare de 18 milioane de euro a cifrei de afaceri înregistrată în 2008.

Pe de altă parte, potrivit lui Cotin, compania care face parte din FM Holding urmăreşte să ocupe un loc în top 3 pe piaţa serviciilor de logistică din România pe termen lung.

„Planurile noastre nu se limitează la un termen de 12 luni, nici măcar 3 sau 5 ani, ci avem o viziune mai amplă care se extinde pe un deceniu”, a precizat cotain, care a explicat că dezvoltarea FM Logistic în România vizează servicii de logistică pentru produse alimentare, cosmetice, uz casnic, piese de schimb pentru autovehicule şi în special pentru reţelele de retail din ţară.

Mai mult, compania franceză FM Holding vizează investiţii de cel puţin 40 de milioane de euro în acest an, concentrate în centrele logistice din Dudeşti, jud. timiş şi Petreşti, jud. Argeş, precum şi în achiziţia a 10 noi camioane.

Cea mai mare parte a investiţiei FM Holding va fi orientată spre centrul logistic din Petreşti care va avea 100.000 de mp şi care va fi dat în folosinţă în 2011.