'Serviciile poştale la nivel european au totalizat 90 de miliarde euro, cifră de afaceri anual, ceea ce reprezintă aproximativ 1% din PIB-ul comunitar. Serviciile expres şi de colete poştale au o creştere dinamică. De asemenea, se dezvoltă comerţul electronic naţional şi european. Serviciile expres şi de colete poştale reprezintă peste 50% din totalul veniturilor poştale', a spus Marinescu, în conferinţa 'Courier & Poştal Services Forum 2014', organizată de Govnet Conferences.

Potrivit acestuia, sectorul înregistrează o competitivitate crescută, iar traficul privind poşta de scrisori scade, din cauza climatului economic şi a schimbării obiceiurilor de comunicare.

'Volumul a fost în scădere, cu aproximativ 4,1% anual, între 2007 – 2011, la o medie de 50 de trimiteri pe cap de locuitor în Europa de Est (2011) şi 163 de trimiteri pe cap de locuitor în UE (2011)', a arătat preşedintele ANCOM.

Piaţa serviciilor poştale din România a înregistrat o cifră de afaceri totală de 1,52 miliarde de lei, în 2012.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Cătălin Marinescu, a participat, joi, la un eveniment dedicat sectorului de curierat şi servicii poştale.

'Courier & Poştal Services Forum 2014' este prima conferinţă din România dedicată exclusiv acestui sector, unul dintre cele mai dinamice din piaţă şi a cărui dezvoltare a fost puternic accelerată în ultimii ani de avansul segmentului de comerţ online.

Pe agenda forumului figurează subiecte precum soluţii inovative privind plata (online sau cash), administrarea flotelor, perspective legate de finanţarea afacerilor sau eficientizarea costurilor, precum şi alte aspecte importante pentru cei din domeniu.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructura şi a inovaţiei. AGERPRES