Serviciile secrete din SUA au descoperit originea SARS-COV-2! Cum s-a răspândit de fapt

Sursă: Dreamstime

Serviciile de informații din Statele Unite ale Americii au descoperit noi date despre originea noului coronavirus. Aceștia au declarat că atât o transmitere de la animal la om, cât și o scurgere de laborator sunt ipoteze plauzibile pentru modul în care s-a răspândit virusul.

Biroul Directorului de Informații Naționale al SUA (ODNI) a declarat că atât o transmitere de la animal la om, cât și o scurgere de laborator sunt ipoteze plauzibile pentru modul în care s-a răspândit noul coronavirus, relatează BBC.

Constatările au fost publicate într-un raport declasificat care reprezintă o actualizare a unei analize de 90 de zile pe care administrația președintelui Joe Biden a publicat-o în august.

Acesta a precizat că comunitatea serviciilor de informații rămâne divizată în ceea ce privește originea cea mai probabilă a virusului. Patru agenții au apreciat cu „încredere scăzută” că acesta ar fi provenit de la un animal infectat sau de la un virus înrudit.

O agenție a declarat că are „încredere moderată” că prima infecție umană a fost cel mai probabil rezultatul unui accident de laborator, probabil în legătură cu experimentele sau manipularea animalelor de către Institutul de Virologie din Wuhan.

China continuă să împiedice ancheta globală

Raportul a mai spus că oficialii chinezi nu știau de existența virusului înainte de apariția inițială a Covid-19 în orașul Wuhan, la sfârșitul anului 2019. Dar a precizat că China continuă să împiedice ancheta globală și să se opună schimbului de informații.

Ca răspuns la raportul serviciilor de informații, ambasada chineză la Washington a declarat pentru agenția de presă Reuters: „Mișcarea SUA de a se baza pe aparatul său de informații în locul oamenilor de știință pentru a depista originile Covid-19 este o farsă politică completă.

„Am sprijinit eforturile bazate pe știință privind depistarea originilor și vom continua să rămânem activi. Acestea fiind spuse, ne opunem cu fermitate încercărilor de politizare a acestei probleme.”

Anchetatorii, atât din interiorul, cât şi din afara guvernului american, au căutat multă vreme să obţină datele genetice de la cele 22.000 de mostre de virus care erau studiate în cadrul Institutului de Virologie din Wuhan. Însă funcţionarii chinezi au eliminat aceste date de pe internet în septembrie 2019 şi, de atunci, China a refuzat să pună la dispoziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi SUA aceste informaţii şi altele, încă neprocesate, referitoare la primele cazuri de coronavirus, menţionează CNN.

Aproximativ 240 de milioane de cazuri de Covid-19 au fost confirmate în întreaga lume, cu peste 4,9 milioane de decese.