Sfârșitul lui Vladimir Putin! Ar putea fi înlăturat. Lovitura care l-ar distruge complet

Sursă: Dreamstime

În jocul de șah pe mai multe niveluri al dinamicii puterii interne din Rusia, ultimul lucru de care au nevoie oamenii de la Kremlin, care ar putea să ia în calcul o acțiune împotriva lui Putin - fie să-l facă să schimbe direcția războiului, fie să-l îndepărteze definitiv - ar fi încurajările publice venite din partea unui președinte american.

Joe Biden a declarat, la Varșovia, că ”Vladimir Putin nu mai poate rămâne la putere”. Dar, potrivit unui comentariu semnat de un fost agent CIA pentru CNN, dacă scopul strategic al SUA este influențarea comportamentului Rusiei, și mai puțin schimbarea regimului, atunci remarcile președintelui Biden nu au fost deloc utile.

Factorii politici din SUA nu au reușit, din punct de vedere istoric, să înțeleagă că disprețul oamenilor față de conducătorii lor autocrați nu se traduce neapărat într-o îmbrățișare a SUA sau a valorilor politice americane. Ei presupun, în mod greșit, că orice regim ridicat din cenușa unui despot alungat de la putere sau a unui rival anti-american va împărtăși agenda globalistă a americanilor.

În Rusia, dar și printre oamenii aflați sub jugul dictaturilor din China și Iran, oricât de mult ar aprecia unii libertățile de care cred că se bucură americanii, puțini văd guvernul SUA ca pe o forță a binelui, scrie fostul agent CIA.

Elitele și păstrarea puterii

Rușii care se află astăzi în poziții-cheie nu subscriu idealurilor democratice jeffersoniene și nu văd America drept un far călăuuzitor. Ei sunt concentrați pe obținerea și păstrarea puterii și a privilegiilor.

Prin natura lor, cei care au profitat sub regimul Putin au fost oportuniști, nu ideologi. Ei nu au obținut funțiile-cheie pentru morala, etica sau meritele lor. Această rețea creată de însuși Putin și-a extins controlul și puterea asupra tuturor aspectelor critice ale societății, guvernului și industriei rusești.

Fostul agent CIA spune că această elită a împărtășit punctul de vedere al președintelui său despre SUA și Occident, ca principal adversar și competitor al Rusiei din cel mai practic dintre motive: dorința lor de a-și asigura puterea și privilegiile. Acestor oameni le sugerează acum SUA că ar trebui dat jos Putin?

Orice sugestie de schimbare de regim din partea Occidentului îi dă puterea lui Putin de a face recurs la spiritul de unitate și rezistență. El se prezintă drept apărătorul eroic care salvează națiunea de capriciile puterilor străine ostile, care doresc să distrugă Rusia.

În schimb, o strategie mai inteligentă privind schimbarea regimului face parte din natura conspirativă a dinamicii interne a puterii ruse. Politica rusă este una a conspirației și a consensului.

Dacă va fi înlăturat de la putere, acest lucru se va face cu mâna apropiaților săi

În timpul Uniunii Sovietice, exemplele au fost destule. De amintit momentul august 1991, când„gașca celor opt”, o coaliție care-i includea șeful KGB, ministrul Apărării, ministrul de Interne și premierul rus, a pus la cale un puci , care a eșuat, pentru a prelua puterea de la Mihail Gorbaciov.

Dacă Putin va fi înlăturat de la putere, acest lucru se va face, probabil, cu mâna apropiaților săi.

Cea mai puternică figură a Rusiei este, după Putin, fără îndoială, omul care i-a succedat la FSB, Nicolai Patrușev, secretar al Consiliului de Securitate Națională al Rusiei.

Remarcile sale din ultimii ani au amplificat iluziile lui Putin despre puterea rusă, confruntarea cu Occidentul și suprimarea brutală a disidenței.

Oportunismul și autoconservarea ar putea să-i determine pe apropiații lui Putin din serviciile de informații, agențiile de securitate și din armata să-l preseze să-și modifice poziția sau să-l îndepărteze de la putere dacă nu cedează, subliniază fostul agent CIA.