Sfârșitul războiului din Ucraina?! Vestea cea mare a venit de la americani

ucraina

Ucraina/SURSA FOTO: Dreamstime

Informații de ultim moment cu privire la războiul din Ucraina. Kremlinul a reacționat după ce a apărut un raport potrivit căruia Vladimir Putin ar fi „testat apele” cu SUA pentru posibile discuții privind încheierea conflictului.

Americanii anunță că Putin „a testat apele” cu SUA

Vineri a apărut un raport Bloomberg care susținea că președintele Vladimir Putin ar fi „testat apele” cu SUA pentru posibile discuții privind încheierea războiului din Ucraina.

Raportul susținea și că Vladimir Putin ar putea lua în considerare renunțarea la cerințele cheie privind statutul de securitate al Ucrainei.

„Ar putea fi dispus să ia în considerare renunțarea la insistența privind statutul neutru al Ucrainei și chiar să renunțe, în cele din urmă, la opoziția față de aderarea eventuală la NATO – amenințare pe care Rusia a folosit-o pentru a-și justifica invazia”, arăta articolul, care a citat două persoane apropiate de Kremlin.

Totuși, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat informațiile. Acesta a fost întrebat dacă Moscova era într-adevăr pregătită să renunțe la cererile sale.

Astfel, Dmitri Peskov a subliniat că raportul este unul greșit și „nu corespunde deloc realității”.

„Nu, acesta este un raport greșit. Nu corespunde deloc realității”, a declarat oficialul din Rusia.

Rusia nu va ataca NATO

În altă ordine de idei, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus anterior că „nu va exista niciun atac împotriva teritoriului alianței”.

Acesta a adăugat că își va menține strategia de „descurajare” prin organizarea celui mai mare exercițiu din ultimele decenii.

Totodată, Jens Stoltenberg a afirmat că alianța de apărare nu identifică nicio amenințare militară iminentă din partea Rusiei îndreptată împotriva niciunui membru al acestei alianțe.

Potrivit secretarului general al NATO, nu există nicio amenințare militară iminentă din partea Rusiei îndreptată împotriva vreunui membru al alianței de apărare.

Anunțul a venit după ce președintele comitetului militar al NAT, Rob Bauer, a afirmat că cetățenii ar trebui să-și pregătească viețile pentru schimbări majore în eventualitatea izbucnirii unui război, în ciuda pregătirii forțelor armate pentru eventuale conflicte.

Mai mult, el a spus că va fi necesară mobilizarea unui număr semnificativ de civili, în cazul unui conflict. În opinia oficialului, guvernele statelor NATO ar trebui să implementeze sisteme eficiente pentru a gestiona acest demers. Anunțul a stârnit imediat mai multe reacții.

Acesta a spus și că Alianța Nord-Atlantică se pregătește pentru un potențial război împotriva Rusiei.