Şeful statului, Traian Băsescu, „recomandă” celor care au maşini second-hand neînmatriculate să se ducă cu ele în Bulgaria să le înscrie în circulaţie.

Băsescu a precizat aseară la emisiunea „Naşul”, răspunzând la întrebările venite din partea telespectatorilor, că niciodată nu a promis desfiinţarea taxei de primă înmatriculare.

„Sunt un suporter al găsirii soluţiilor fiscale în corelaţie cu directivele UE, care să stimuleze vânzarea de automobile noi”, a spus preşedintele.

Potrivit acestuia, guvernul alocă pe de-o parte sume mari pentru programul „Rabla”, iar pe de altă parte suntem încă destui de permisivi în ceea ce priveşte înmatricularea autoturismelor vechi.

„Mulţi spun guvernanţi nenorociţi ne faceţi să înmatriculăm maşinile în Bulgaria. E foarte bine. Bulgaria e stat vecin, mergeţi şi înmatriculaţi-le acolo, dar noi avem obligaţia să facem o politică de descurajare a înmatriculării de maşini vechi. Pentru ce mai facem politica de încurajare a achiziţionarii de maşini noi?”, s-a întrebat retoric Băsescu.

SURSA: evz.ro