Sfaturile sale sunt apreciate de toți cei care îi urmăresc emisiunea, așa că medicul a decis să facă o scurtă recapitulare, arătând care sunt principalele zece lucruri despre care spune că pot contribui la stimularea sănătății și a fericirii, conform Science Focus.

Sfatul unui medic celebru

Indiferent cât de stresat ai fi din cauza serviciului, a relațiilor personale sau a altor motive, aceste zece obiceiuri îți pot schimba starea de spirit, susține Dr Michael Mosley.

Faceți zilnic câteva flotări și  genuflexiuni

Începeți ziua făcând flotări și genuflexiuni. Mișcarea corpului în sus și în jos crește puterea corpului, dar crește și fluxul de sânge către creier, stimulând eliberarea unui hormon care încurajează creșterea de noi celule și conexiuni cerebrale. Cheia este să începeți treptat și să le faceți cât mai corect, spune  Dr Michael Mosley.

Alocați 10 minute meditației

După flotări și genuflexiuni, faceți rapid un duș rece și apoi încercați să meditați timp de 10 minute. Este important să petreceți o perioadă scurtă de timp, în fiecare zi, concentrându-vă asupra momentului prezent, în loc să vă gândiți  la trecut sau să faceți planuri de viitor. Puteți să vă înscrieți la un curs sau să încercați o aplicație, recomandă medicul.

Începeți dimineața cu o plimbare

Pe lângă beneficiile exercițiilor fizice, o plimbare, dimineața devreme, oferă mai multă expunere la lumina naturală, ajutându-vă să vă resetați ceasul organismului și să vă reglați foamea, starea de spirit, temperatura corpului și alte procese importante. În plus, la sfârșitul zilei, veți dormi mai bine.

Mâncați alimente fermentate

În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere a cercetărilor privind microbiomul intestinal – miliardele de microbi care trăiesc în intestin și care afectează sănătatea fizică și mentală. Consumul alimentelor fermentate, cum ar fi varza murată, iaurtul sau kimchi, bogate în bacterii bune, care pot stimula microbiomul, poate reduce nivelul de stres, îmbunătățind starea de spirit.

Exersați statul într-un picior

După micul dejun, în timp ce vă spălați pe dinți, exersați ținerea echilibrului pe un picior. Acest lucru ajută la o postură mai bună și reduce riscul de accidentare în urma unei eventuale căzături.

Respirați adânc

Este o rutină simplă, rapidă și care vă poate schimba complet viața. Respirând adânc puteți să vă încetiniți ritmul cardiac, să reduceți tensiunea arterială, să diminuați stresul și să combateți anxietatea.

Mâncați pește gras

Pe lângă faptul că este gustos și simplu de preparat, peștele gras este o sursă bună de proteine ​​și acizi grași omega 3, care s-au dovedit excelenți în reducerea inflamației cronice. Iar reducerea inflamației cronice înseamnă risc redus de boli de inimă și de depresie.

Petreceți cât mai mult timp în natură

Orice medic va spune că mai mult timp petrecut în natură înseamnă sănătate curată. Și asta pentru că nu trebuie decât să te uiți în jur, să admiri copacii, să auzi păsările cântând și să simți mirosul ierbii. Studiile arată că o ieșire în natură contribuie la reducerea stresului și a anxietății.

Învață ceva ce-ți place

Există cercetări care arată beneficiile învățării unor lucruri noi în orice etapă a vieții. A învăța o limbă străină sau a lua lecții de pictură sunt o mare provocare, mai ales după vârsta de 60 de ani, dar asta face să aibă un efect atât de puternic asupra creierului.

Alocă mai mult timp lecturii

Cititul poate ajuta la îmbunătățirea memoriei și este eficient împotriva depresiei. Studiile arată că menținerea creierului cât mai activ poate încetini progresia demenței sau a bolii Alzheimer. Ca orice alt mușchi din corp, și creierul are nevoie de antrenament pentru a rămâne puternic și sănătos. Pe lângă citit, șahul și rezolvarea puzzle-urilor au și ele efecte de stimulare cognitivă.