Sezonul murăturilor se apropie vertiginos așa că gospodinele se gândesc de pe acum ce să pună la borcane pentru iarnă. Există multe trucuri pentru ca murăturile să iasă perfecte, dar poate una dintre cele mai mari provocări este legată de cum să le prepare fără a face floare.
Saramura este o etapă importantă în preparatul murăturilor și de aceea trebuie să o facem într-un mod corect. Trebuie să avem în vedere după prepararea murăturilor, indiferent că vorbim despre castraveți sau gogonele, locul în care le depozităm, unul răcoros și uscat.
De asemenea, după două săptămâni trebuie să adăugăm și o pastilă de aspirină pentru ca saramura să se mențină limpede și pentru a nu face floare deasupra. Odată adăugată aspirina putem depozita murăturile până la iarnă.
Sfaturi pentru castraveciori crocanți
Chiar dacă v-ați documentat despre cum să păstrați castraveciorii crocanți atunci când îi puneți pentru iarnă trebuie să aveți în vedere și următoarele sfaturi.
Folosiți întotdeauna cei mai proaspeți castraveți posibil și adăugați taninuri, cum ar fi frunze de struguri sau frunze de hrean.
Trebuie să tăiați capătul înflorit al castravetelui înainte de a-l pune la murat.
De asemenea, păstrați murăturile la rece sau înmuiați-le în apă cu gheață înainte de a le pune în borcan.
Atunci când preparăm murăturile acasă, este important să alegem un soi de castraveți care să fie special conceput pentru murături. Nu este indicat să folosim soiuri mai mari, deoarece murăturile nu vor ieși la fel de crocante.
De asemenea, cel mai bine alegem castraveți care sunt mai mici, astfel încât să încapă în borcane, fără a fi nevoie să îndepărtăm prea mult din castravete.
Cum alegem castraveții pentru murături
Pentru a face cele mai bune murături, există câteva tehnici generale care trebuie urmate pentru a vă asigura că veți obține o murătură calitate.
De îndată ce aduceți castraveții din grădină sau de la piață, veți dori să îi puneți într-o saramură rece. Pentru a face acest lucru, există un pas important pe care nu trebuie să-l săriți.
În primul rând, tăiați capătul florii castravetelui, eliminând astfel enzima care se află în floare și care poate avea tendința de a face murăturile moi.
Dacă aveți castraveți care au pete moi sau imperfecțiuni, puneți-i deoparte pe aceia pentru consumul zilnic și păstrați castraveții fermi și fără imperfecțiuni pentru murături.