Un frigider care nu este curățat periodic poate favoriza apariția mucegaiului sau a unor bacterii care pot migra de la un aliment la altul.
În plus, spre deosebire de celelalte electrocasnice, frigiderul este aparatul care nu se odihnește niciodată. De aici i se trage și consumul foarte ridicat. Și este esențial să-l curățăm cât mai des, potrivit The Manual.
Curățarea unui frigider pare a fi o misiune destul de neplăcuta, pe care cei mai mulți dintre noi încearcă cât mai mult să o amâne. În realitate, operațiunea nu e atât de complicată.
Iată câteva sugestii pentru a vă ajuta ca spălarea frigiderului să nu fie o povară.
Cât de des ar trebui curățat
Este bine să ștergem rafturile din frigider o dată pe săptămână, iar acest lucru nu va lua mai mult de 10-20 de minute.
Pentru o curățare săptămânală rapidă, procesul este simplu. Se începe cu raftul de sus până se ajunge la ce mai de jos. Începeți prin a scoate articolele din frigider, apoi pulverizați o soluție de curățare formată din o parte de oțet alb distilat și o parte apă filtrată. Ștergeți rafturile cu o cârpă din microfibră. Dacă observați firimituri, poate fi util să le aspirați cu furtunul aspiratorului.
Pentru o curățare profundă (o dată pe lună), scoateți din frigider totul, de la rafuri până la diferitele sertare sau compartimente pentru sticle. Spălați-le pe toate în chiuvetă cu detergent de vase și apă fierbinte. Ștergeți apoi pereții și baza frigiderului în timp ce acesta este gol, iar componentele se usucă. După ce acestea s-au uscat, așezați-le înapoi în frigider.
Alte sfaturi pentru curățarea frigiderului
Dacă curățați un frigider foarte murdar (mucegaiul se simte bine în frigider), veți avea nevoie de ceva mai puternic decât oțetul și detergentul de vase. Luați un castron de plastic și puneți în el apă fierbinte și detergent de vase. Cu o perie de frecat și un burete înmuiat în apă ștergeți toată murdăria. Puteți să-l ștergeți în final și cu oțet pentru a elimina mirosurile. Lăsați frigiderului suficient timp să se usuce înainte de a depozita în el orice aliment.