Dumitru Dragomir dă sfaturi pentru Națională, înainte de Euro 2024

Dumitru Dragomir știe care este rețeta succesului pentru naționala României, înaintea truneului final Euro 2024, din Germania. Cu calificarea la Euro în buzunar, tricolorii joacă, marți, împotriva Elveției, cu scopul să nu piardă. O eventuală victorie sau un egal ar face ca Naționala noastră să termine pe primul loc în grupă. Și, evident, să prindă o tragere la sorți pentru o grupă la turneul final mai ușoară decât de pe locul secund. Înaintea jocului cu Naționala helvetă, Dumitru Dragomir este de părere că România are câțiva fotbaliști de mare nivel.

“Pentru nivel mare, fiți atenți aici. O să râdeți, dar fundașul din dreapta, care a făcut și primul gol. Rațiu. Mai e Drăguș și Drăgușin. Aș pune și portarul, dar a făcut două gafe de trebuia să fie 2-0 pentru Israel.

Dar, de emoții, eu nu l-aș învinui. Iar restul, toată lumea e de felicitat și rezervele de pe bancă. Echipa tehnică nu mai vorbesc. Medicii au reușit să facă jucătorii să susțină efortul maximal. Ieri, jucătorii s-au întrecut între kilometrii parcurși.

Asta să știți de la mine. Am mai spus-o și o repet. Chiar dacă ei aveau 3-4 jucători foarte tehnici, viteza fundașului dreapta, Rațiu, a făcut de așa natură încât să oprească incursiunile celui mai bun jucător al lor”, a declarat Dumitru Dragomir.

Amicale cu echipe mai slab cotate

Fostul președinte LPF are și câteva sfaturi pentru cei de la FRF pentru pregătirea turneului final. El spune că tricolorii trebuie să joace câteva meciuri amicale cu echipe de mâna a doua.

“Eu să fiu în locul lui Stoichiță, înaintea Campionatului European aș lua 3-4 jocuri cu echipe din Georgia, din Finlanda și una din țările nordice, obligatoriu. Aș face câteva meciuri amicale să facă unitate de echipă.

Ușor ușor se structurează o echipă națională. Cu Stanciu, cu ceilalți. Se poate face o echipă bunicică să nu ne facem de râs la Campionatul European. Dacă nu punem presiune pe echipă, eu sunt cel care mereu spune să nu punem presiune pe echipă.

Dacă punem presiune pe ei se alege praful. Lăsați-o lejer cum a fost până acum. Nu am pus presiune pe echipă, am mai și lăudat-o. Eu am văzut cum s-au ajutat ieri. Mai puțin în prima repriză în banda stângă, cu toate că a venit destul de mult Drăguș în apărare”, a mai spus Dumitru Dragomir.

Naționala României joacă mâine seară ămpotriva echipei similare a Elveției ultimul meci din campania de calificare la Euro 2024. România și Elveția sunt virtual calificate la turneul final, iar înaintea partidei, tricolorii se află pe primul loc în grupă. Dacă nu vor pierde partida care este programată, marți seară, de la 21.45, pe Arena Națională, elevii lui Edi Iordănescu vor termina pe primul loc în grupă.