Sfaturile unui cunoscut analist pentru investitori: ”Poate fi un joc foarte periculos”

Investitii

Investitii/SURSĂ FOTO: Dreamstime

Jim Cramer, fost manager de hedge fond și gazdă a emisiunii Mad Money de la CNBC, a vorbit despre un anume motiv pentru care investitorii ar trebui să evite să mai cumpere acțiuni dintr-o țară importantă.

El a explicat de ce crede că investitorii nu ar trebui să mizeze pe acțiunile chinezești, aducând ca argument o teorie mai puțin obișnuită, potrivit The Street.

Cramer a făcut comentarii similare în trecut, invocând faptul că guvernul Chinei are un rol important asupra bursei de valori a țării. Argumentul său forte a fost acela că statul chinez a fost implicat într-o represiune privind reglementarea împotriva companiilor tehnologice din cauza problemelor antitrust și a securității datelor.

Geopolitica ar trebui să joace un rol în deczia unui investitor de a cumpăra acțiuni

Acum el sugerează că geopolitica ar trebui să joace și ea un rol în deczia unui investitor de a cumpăra acțiuni. „Știu că oamenii nu suportă să li spună să nu investească în acțiuni chineze”, a scris el pe Twitter. ”Dar amintiți-vă că investiția într-o țară cu care țara voastră este în război, chiar dacă este un război rece, poate fi un joc foarte periculos”, afirmă el.

Ce spune despre compania chineză Alibaba

În ceea ce privește compania chineză de comerț electronic și tehnologie Alibaba, el pare să fie de acord cu afirmațiile vicepreședintelui Berkshire Hathaway, Charlie Munger.

Acesta declara luna trecută că ”Alibaba este una dintre cele mai mari greșeli pe care le-am făcut vreodată”. „Când mă uitam la Alibaba, m-am lăsat vrăjit de poziția lor pe internetul chinez, fără să mă gândesc că „e un comerciant cu amănuntul dintr-o țară cu probleme”.

Congresul chinez a înființat o nouă instituție care va reglementa industria financiară, sperând să împingă creșterea PIB la nivelul dinainte de pandemie, iar guvernul a promis la sfârșitul anului trecut că va încuraja sectorul privat.

Xi Jinping, care a exercitat mai mult control asupra economiei chineze decât oricare dintre predecesorii săi, a schimbat deviza „prevenim expansiunea dezordonată a capitalului” în „ghidăm dezvoltarea sănătoasă a capitalului”.

Jack Ma, directorul Alibaba, cel mai bogat om din China, a dispărut în 2020 timp de trei luni. Înainte de dispariția sa, el a criticat instituțiile de reglementare financiară din China. Se speculează că Jack Ma ar fi în Japonia, Thailanda sau Australia, dar nimeni nu are dovezi concrete.