Sfecla roșie, medicamentul natural care protejează ficatul! Secretul sănătății este în bucătăria ta

sfecla

Sursă: Dreamstime

Sfecla roșie este o legumă dulce, ieftină, pe care o găsim în orice magazin alimentar. Din păcate, puțini români mănâncă sfeclă roșie, neștiind că este un medicament natural împotriva depresiei. E sănătate curată!

Sfecla roșie, medicamentul natural care protejează ficatul! Seceretul sănătății e în bucătăria ta

Sfecla roșie conține un complex de antioxidanți, vitamina A, vitamina B, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, iod, mangan și sulf. Pe scurt, sfecla roșie este un medicament natural, pe care toți românii ar trebui să îl aibă în bucătăria lor.

Așa cum am scris anterior, sfecla roșie este o legumă minune, ce protejează ficatul de substanțele toxice și menține sănătos țesutul muscular. Din fericire, o legumă ieftină și gustoasă are o mulțime de benficii ascunse asupra organismului uman.

Mănâncă des sfeclă roșie, e sănătate curată pentru inima ta

Sfecla roșie protejează ficatul de substanțele toxice, iar complexul său de minerale contribuie la regenerarea sa. De asemenea, vitaminele sale ajută la dezvoltarea armonioasă a țesutului muscular, în special a miocardului, țesutul muscular al inimii.

Totodată, sfecla roșie scade tensiunea arterială, prevenind atacurile de cord. Pe scurt, sfecla roșie este o legumă perfectă pentru inima ta, întrucât menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpină depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.

În plus, persoanele depresive își pot îmbunătăți starea emoțională cu sfecla roșie întrucât conține betadină, ce are efect relaxant asupra creierului uman.

Sfecla roșie este o legumă ideală pentru persoanele anemice deoarece conține fier, magneziu, potasiu, fosfor, iod, sulf, vitamina A, vitamina B și vitamina C.

Cât de des trebuie să mâncăm sfeclă roșie?

Dacă vrem rezultate vizibile rapid, trebuie să mâncăm, zilnic, 100-150 grame de sfeclă roșie crudă. De asemenea, doamnele și domnișoarele care vor să țină dietă de slăbit pot să urmeze o cură cu sfeclă roșie între două saptămâni, maximum două luni.

În plus, consumul de suc de sfeclă roșie poate ajuta la creșterea energiei și a rezistenței. Un studiu din 2017 publicat în revista Nutrients arăta că, la sportivi, s-a constatat o îmbunătățire semnificativă a rezistenței, după ce au consumat suc de sfeclă, scrie Healthdigest.

Puteți alege să faceți acasă suc de sfeclă sau să-l cumpărați din magazin, dar în acest caz este bine să verificați eticheta, deoarece nu toate mărcile de pe piață au aceeași valoare nutritivă. În plus, unele ar putea avea zahăr adăugat.

Dacă doriți să sporiți beneficiile pentru sănătate ale sfeclei, dar gustul ei nu vă încântă prea mult, puteți adăuga în suc lămâie, ghimbir, castraveți sau alte ingrediente proaspete.