Grupul a precizat că 2.960 de angajaţi au depus cerere pentru a părăsi firma. Sharp a intenţionat iniţial să nu renunţe decât la 2.000 de salariaţi în acest mod, dar au fost numeroase solicitări pentru condiţiile oferite.

Aceste plecări, care vor fi efective la 15 decembrie şi vor fi însoţite de compensaţii financiare, vor antrena un cost de 25,3 miliarde de yeni (250 milioane de euro) în al treilea trimestru al anului bugetar 2012-2013 (între octombrie şi decembrie), se arată într-un comunicat difuzat de Sharp.

Grupul a subliniat că aceste cheltuieli extraodinare au fost deja luate în considerare în cursul ultimei prezentări a previziunilor anuale la 1 noiembrie şi se aşteaptă la o pierdere netă de 450 miliarde de yeni (4,5 miliarde de euro). Conturile Sharp au fost afectate de scăderea vânzărilor la ecranele cu cristale lichide (LCD) pentru televiziuni şi televizoare precum şi de un recul continuu al preţurilor.

Confruntat cu o redutabilă concurenţă a marilor grupuri asiatice, în special sud-coreene şi taiwaneze, grupul Sharp a anunţat la începutul lunii august un plan de suprimare a 5.000 de locuri de muncă în lume, din care majoritatea în Japonia, din efectivele totale estimate la 57.000 de angajaţi – o premieră din 1950.

În situaţie financiară foarte precară, grupul a anunţat în ultimele luni scăderi de salarii de 7% – 10% pentru angajaţii din Japonia şi ipotecarea aproape în întregime a bunurilor funciare şi imobiliare din arhipelag pentru a obţine împrumuturi bancare. Firma japoneză caută parteneri în sectorul informatic şi electronic pentru a stabiliza situaţia. Potrivit presei japoneze, Sharp a început în paralel discuţii cu mai mulţi giganţi americani din aceste sectoare pentru injectarea de fonduri în capitalul firmei.
Sursa: Agerpres