Compania japoneză Sharp este lider în domeniul tehnologiei LCD, japonezii fiind primii care au introdus această tehnologie în domeniul calculatoarelor şi cei care au inventat primul televizor cu ecran LCD în anul 1988. Spre deosebire de alţi jucători din piaţă, japonezii de la Sharp nu au încercat să impresioneze cu modele cât mai subţiri sau cu ecrane curbate. Sharp este, însă, lider în România, în Europa şi în lume pe segmentul de televizoare cu diagonale mari, acestea fiind apreciate pentru calitate, durabilitate și performanță.
Dacă marii producători de televizoare s-au grăbit să lanseze modele cu tehnologia 4K (o calitate a imaginii de patru ori mai bună decât cea Full HD, la preţuri inaccesibile pentru majoritatea clienţilor), Sharp a venit pe piaţă cu tehnologia Quattron Pro. Quattron Pro este cea de a doua generaţie a tehnologiei elaborate de firma Sharp pentru cele patru culori pe bază (RGBY) Quattron, care adaugă subpixel de culoare galbenă la grupa standard de subpixeli RGB, oferind posibilitatea de a reproduce mai mult de un miliard de nuanţe de culori. Calitatea imaginii este mult mai bună în timpul vizualizării culorii galbene, verzi, albastre şi culoarea pielii. Comparând panourile Quattron Pro cu panourile generaţiei precedente a acestei tehnologii, vedem că au fost îmbunătăţite cu o tehnologie inteligentă de comandă cu subpixeli elaborată de firma Sharp, care poate diviza 4 subpixeli ai culorilor de bază (RGBY) pe două nivele (superior şi inferior), ceea ce face ca un pixel al imaginii să se compună din opt subpixeli comandaţi independent. Această tehnologie este de 16 milioane de subpixeli – cu 10 milioane mai mult decât oferă televizoarele standard cu rezoluţia Full HD.
Televizoarele Sharp Aquos 3D UQ10 cu tehnologia Quattron Pro pot afişa o rezoluţie cu de 2,5 de ori mai mare decât Full HD. Aceasta înseamnă că permite vizualizarea materialelor – inclusiv conţinutul cu rezoluție 4K – într-o rezoluţie mai mare decât orice alt model de televizor Full HD. Chiar dacă materialul vizualizat are o rezoluţie mai mică, upscaller-ul inteligent al panoului Quattron Pro va mări rezoluţia sa până la 4K – indiferent dacă acesta este un semnal de la satelitul tuner, prin cablu, TV terestru, Blu-ray, DVD, sau consola de jocuri – datorită acestui fapt imaginea va fi mai clară şi mai vie. În plus, televizoarele din seria UQ10 sunt unicele televizoare Full HD LED TV certificate de către THX, accesibile pe piaţa europeană.
Sunetul, la înălțimea imaginii
O completare excelentă a înaltei calităţi a imaginii redate de televizoarele din seria UQ10 este sonorizarea cu tehnologia Yamaha HXT, care asigură o nouă calitate a sunetului – până în prezent indisponibil în televizoare atât de subţiri. Tehnologia HXT (Harmonics Enhancer Extended – amplificator extins armonic), îmbunătăţeşte sunetul tonurilor înalte, precum şi al celor joase, prin redarea sunetului component diferit. Acest lucru asigură o experienţă mai profundă în ciuda limitărilor impuse de boxele de dimensiuni mici din televizoarele moderne. Tehnologia HXT compensează nu numai tonurile joase, ci pe cele medii şi înalte, datorită acestui fapt basurile emise sunt mai profunde şi pronunţate, iar tonurile foarte detaliate, ceea ce permite obţinerea unui sonor bogat şi fidel.
Vizualizare confortabilă
Seria UQ10 este disponibilă cu diagonale ale ecranului de 60, 70 şi 80 de inci – această mărime oferă o experienţă de neuitat atât în 2D, cât și în 3D, dacă vă uitaţi la filme, emisiuni sportive sau înregistrări din arhiva de familie. Tehnologia inteligentă a firmei Sharp folosită în aceste panouri şi rezoluţia mărită înseamnă că pentru o vizualizare confortabilă a imaginii este suficientă o distanţă de 2,3 m în cazul ecranului de 60 de inci, precum şi corespunzător de 2,7 m şi 3 m pentru ecranele de 70 şi 80 de inci. Datorită aplicaţiei mobile Aquos Remote Lite, televizorul poate fi comandat cu ajutorul unor gesturi corespunzătoare efectuate cu tableta sau smartphone-ul.
În afara de aceasta, folosind tehnologia Miracast multimedia, conținutul afișat pe smartphone sau tabletă poate fi vizualizat direct pe marele ecran al televizorului UQ10. Suplimentar, datorită conexiunii Bluetooth, se poate transmite muzică la televizor de pe un smartphone sau o tabletă şi se poate conecta un mouse sau tastatură la sistemul de deservire a portalului Aquos Net+. Noua tehnologie Octoshape permite vizionarea confortabilă şi fără opriri a canalelor HD difuzate prin internet, chiar şi atunci când conexiunile nu depăşesc 5Mb/s. Televizoarele din seria UQ10 vor fi disponibile în ţara noastră începând de luna viitoare.