Și-a dat demisia din cauza lui Călin Georgescu. În mediul corporativ, colaborarea dintre angajați și superiori este esențială pentru succesul unei companii. Totuși, uneori, factori externi, precum convingerile politice, pot influența în mod neașteptat dinamica profesională.

Un caz recent, relatat de specialistul în recrutare George Butunoiu, arată cum diferențele de opinie politică pot duce la rupturi ireconciliabile în cadrul unei organizații. Un CFO a ales să demisioneze dintr-o multinațională de prestigiu, după ce a descoperit că superiorul său este susținător al politicianului suveranist Călin Georgescu. Această situație ridică o întrebare importantă: devin convingerile politice un criteriu esențial în procesul de recrutare?

Un job de vis, abandonat din motiv de Călin Georgescu

George Butunoiu, antreprenor și specialist în recrutare, a relatat un caz neobișnuit care a generat dezbateri intense. Un CFO, angajat într-o multinațională pe o poziție extrem de râvnită, a decis să renunțe la post după doar patru luni.

Motivul? Diferențele ireconciliabile de viziune politică dintre el și superiorul său direct.

Într-o postare pe Facebook, Butunoiu a explicat că relația profesională dintre CFO și country manager s-a degradat rapid.

Cei doi nu au mai putut colabora nici măcar în chestiuni urgente legate de activitatea companiei. Acest blocaj a dus la o situație imposibilă, iar CFO-ul a preferat să își dea demisia, fără a solicita compensații financiare.

„Am recrutat de curând un CFO pentru o companie multinațională foarte dorită de toți. Dream job pentru foarte mulți. După alegeri, când country managerul (român) și noul CFO au descoperit că sunt în tabere adverse (unul cu Călin Georgescu, celălalt împotriva lui), s-a terminat totul, nu au mai putut să discute unul cu celălalt.

Deloc, pe nicio temă, nici măcar chestii urgente de business. Ieri CFO și-a dat demisia, la patru luni de la angajare. Nu a cerut nimic, vreo plată compensatorie sau altceva. Pleacă, pur și simplu, pentru că nu mai poate suporta. Spre ușurarea country managerului, care se pregătea el să-l dea afară”, a relatat antreprenorul George Butunoiu pe Facebook.

Politica devine criteriu de recrutare?

Această situație deschide o discuție delicată în domeniul recrutării. Este acceptabil ca opiniile politice să devină un criteriu de selecție la angajare? Butunoiu recunoaște că acest incident îl determină să își regândească strategia de recrutare.

„Trebuie să reiau acum recrutarea. Și va trebui să întreb pe toți candidații, de azi înainte, în ce tabără sunt, înainte de a-i pune pe vreo listă, lungă sau scurtă. Nu vreau să mai reiau nicio recrutare doar din acest motiv”, a precizat el.

Dilema ridicată de acest caz nu este una singulară. Pe măsură ce convingerile politice devin tot mai polarizante, impactul lor asupra mediului de afaceri devine din ce în ce mai vizibil.