Investiţiile pe bursă sunt ca un joc. Cunoscătorii spun că jucătorii, dar în special începătorii nu trebuie să-şi investească pe bursă banii de mâncare sau de întreţinere. Mai mult decât atât, sumele alocate cumpărării de acţiuni trebuie să fie în plus, astfel încât să nu rămâneţi cu o gaură în buget în cazul în care acţiunile îşi pierd din valoare.

Miliardarul John Paulson, unul dintre cei mai bine plătiţi brokeri din lume, a pierdut, prin intermediul fondului său de investiţii, Paulson & Co, o jumătate de miliard de dolari într-o investiţie proastă.

Proprietarul PIMCO, Bill Gross, este regele obligaţiunilor. Această activitate i-a adus, până în prezent, 2,1 miliarde de dolari. Cu toate acestea, el nu s-a putut feri de o afacere proastă.

În anul 1975, el a refuzat să-i împrumute cu 10 milioane de dolari pe Charlie Munger şi pe partenerul acestuia, Warren Buffet, pentru a-şi da acordul, câteva săptămâni mai târziu, pentru un credit de 5 milioane de dolari către Itel, companie care se ocupa cu închirierea vagoanelor de calea ferată.

După şase luni, compania împrumutată îşi declara falimentul. Gross s-a bazat pe aspectul luxos al clădirilor clientului, după cum povestea într-un interviu acodat postului american de televiziune CNBC.

Vezi mai multe cazuri pe evz.ro