Patru din zece americani bogaţi spun că cea mai mare îngrijorare pe care o au relativ la pensionare este că „ei fac tot posibilul astăzi şi totuşi nu este îndeajuns pentru mâine“ şi 9% spun că nu au economisit destul şi nu se vor putea regrupa, arată studiul realizat pe 801 americani bogaţi.
„Cred că doar am presupus că se vor situa într-o poziţie mai bună la pensionare“, spune Karen Wimbish, directorul Retail Retirement al Wells Fargo. „Chiar şi printre cei consideraţi înstăriţi, mulţi par să se teamă de scăderea nivelului de trai după pensionare din cauza economiilor insuficiente“, mai spune aceasta.
Circa un sfert din bogaţii americani spun că nu sunt încrezători că vor avea destule economii la vremea pensionării, iar acest lucru este valabil pentru americanii care au active cuprinse între 100.000 şi 250.000 de dolari (33%) şi în cazul femeilor (31%).
Printre femeile bogate – vârful de lance al economiei consumatoriste din America – două din cinci, sau circa 42%, spun că trebuie să îşi reducă substanţial cheltuielile de astăzi în vederea economisirii pentru pensionare, comparativ cu 34% din bărbaţii care simt acest lucru.
Acest aspect poate fi explicat prin faptul că bărbaţii bogaţi au economisit mai mult decât femeile, în medie. Bărbaţii chestionaţi au economisit în medie 400.000 de dolari pentru pensionare, dar pentru femei economiile medii sunt de numai 250.000 de dolari.
Şi bărbaţii simt că au nevoie de mai mulţi bani pentru a se pensiona confortabil. Bărbaţii au un standard de 750.000 de dolari, în timp ce femeile de 500.000 de dolari.

SURSA: CNBC