Hawai, Tahiti, Bahamas – nume cu rezonante exotice, unde fiecare dintre noi ar vrea sa ajunga, macar o data. Numai ca un sejur de o saptamana intr-un astfel de loc costa de obicei de la 2.000 USD in sus. Daca nu dispuneti de toata suma necesara unei astfel de excursii, iar veniturile viitoare va vor permite plata unor rate la un credit, atunci nu va ramane decat sa va adresati uneia din bancile care ofera credite turistice.
Majoritatea va ofera posibilitatea obtinerii unor imprumuturi cuprinse intre 500 si 1.500 USD platibili de obicei intr-un interval de 12 luni. Daca suma de care aveti nevoie pentru efectuarea excursiei depaseste valoarea de 1.500 USD, atunci exista o singura varianta: creditul turistic acordat de BCR in valoare maxima de 5.000 USD. El se acorda atat solicitantului direct al creditului, cat si pentru sot/sotie sau copii. Excursia va fi platita de catre banca, prin virament – in contul societatii de turism, iar o parte din suma – pana la 25% – prin cec de calatorie, card sau cash, urmand ca dumneavostra sa va asumati rambursarea ratelor.
Solicitantul va prezenta o adresa de la societatea de turism, in cazul excursiilor organizate, sau o declaratie pe proprie raspundere, din care sa reiasa valoarea aproximativa a excursiei, tara de destinatie, perioada sejurului, precum si viza de intrare in tara respectiva (acolo unde este cazul). Atentie totusi, BCR nu crediteaza decat maximum 85% din valoarea totala a excursiei. Dobanda la BCR este cea mai mica la ora actuala pentru acest tip de credit: 8%.
Daca aveti nevoie de mai putini bani – pana in 1.500 USD – dar nu doriti sa achitati nici un avans va puteti adresa BRD sau Banc Post. Ultima ofera doua tipuri de imprumuturi pentru nevoi personale (inclusiv petrecerea unor vacante) : cel de maximum 500 USD si cel de maximum 1.500 USD. Intre cele doua feluri de credite diferenta (in afara sumei) consta in garantiile percepute: doi-trei giranti pentru creditul de maximum 500 USD sau unu-trei giranti si incheierea unei polite de asigurare de risc financiar pentru cel de 1.500 USD.
Daca veti merge in urmatoarele zile la o sucursala Banc Post sa solicitati un astfel de credit, s-ar putea sa aveti surpriza de a vi se comunica faptul ca plafonul de creditare tocmai a fost epuizat, desi dobanzile sunt printre cele mai mari pentru acest fel de credite. Daca va intalniti cu o astfel de situatie, cel mai sigur este sa incercati sa gasiti singuri o sucursala Banc Post unde plafonul de creditare nu a fost consumat inca.
Documentele necesare pentru credite turistice sunt: cererea tip de credit in lei sau valuta, actul de identitate, adeverinta de venit de la locul de munca si copie dupa cartea de munca, atat pentru solicitant, cat si pentru giranti.
Alte variante de finantare pentru petrecerea vacantei constau in folosirea facilitatilor de creditare sau „over-draft” ale cardurilor.
Volksbank ofera celor care doresc sa obtina imprumuturi pentru petrecerea concediilor sau deplasarilor in strainatate doua variante: contul personal de economii, care permite obtinerea unui credit pentru diverse destinatii, dupa o perioada de economisire constanta (depunerea a cel putin 50 USD timp de 12 luni) sau prin produsul combinat depozit-overdraft, care ofera clientilor care constituie un depozit pe sase luni posibilitatea obtinerii, pe un card VISA Electron emis gratuit si pe acelasi termen ca cel al depozitului, a unui credit overdraft (descoperit de cont) in valoare de dublul sumei depuse.

Produsul saptamanii:
moneygram – transfer rapid de bani – bcr
Facillitati oferite: HHH
Accesibilitate: HHHHH
Costuri: HHHHH
Recomandari: Daca doriti sa transferati alte sume de bani in afara de USD, atunci luati in calculul costurilor si comisionul de schimb valutar pe care beneficiarul banilor trebuie sa il plateasca in momentul in care va folosi banii primiti.

MoneyGram, partenerul BCR pentru serviciul de transfer rapid al banilor, este liderul mondial in domeniu.
Serviciul MoneyGram, oferit de BCR, este si cea mai ieftina varianta de transfer rapid al banilor din Romania in strainatate si din strainatate catre Romania, Western Union, principalul rival, practicand comisioane ceva mai ridicate. Asa se justifica si punctajul de cinci stele pe care l-am acordat pentru costuri. In functie de suma transmisa, se plateste doar de catre expeditor un comision ce poate varia intre 20 si 300 USD.
Dezavantajul principal al MoneyGram consta in faptul ca pot fi transmise numai sume in USD, fapt ce explica cele trei stele la capitolul facilitati.
Transferul banilor se realizeaza in maximum zece minute. Suma maxima ce poate fi transmisa intr-o singura zi este de 10.000 USD.
Cele cinci stele din dreptul criteriului acesibilitate au ca explicatie usurinta cu care se realizeaza un astfel de transfer, fiind necesare foarte putine formalitati, si reteaua de sucursale a BCR, care permite unui numar foarte mare de clienti accesul la acest serviciu.