Sibiu: Accident pe DN 1. Traficul este oprit

breaking news

SURSA FOTO: Dreamstime

Patru persoane au fost rănite grav după impactul dintre două mașini, pe DN 1, în Sibiu. Traficul este oprit, conform informațiilor transmise de Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu.

Patru persoane au fost rănite grav vineri seara, după impactul dintre două mașini, pe DN 1, în zona localității sibiene Cristian. Traficul rutier este blocat.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, se pare că un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Rășinari, în timp ce conducea mașina, a pătruns de pe un drum secundar în drumul național și a lovit alt autoturism condus dinspre Sibiu.

”Din primele cercetări efectuate a rezultat că un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Răşinari, în timp ce conducea un autoturism, a pătruns de pe un drum secundar în drumul naţional şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus dinspre Sibiu, de către un bărbat în varsta de 31 de ani, din Sibiel”, transmite IPJ Sibiu.

Șoferul nevinovat are 31 de ani și este din Sibiel.

Cei doi șoferi și a doi pasageri, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Rășinari, aflat în primul autoturism, respectiv o tânără în vârstă de 22 de ani, din al doilea autoturism au fost răniți.

Polițiștii rutieri fac cercetări pentru stabilirea cauzelor accidentului rutier.

Traficul rutier pe DN 1, în zona producerii accidentului, este blocat.

România, cea mai mare rată de decese în accidente rutiere

Numărul deceselor cauzate de accidente rutiere în 2021 a crescut cu 5 % față de anul precedent în UE, dar se menține mai mic decât cel înregistrat înainte de pandemie, arată cifrele publicate miercuri de CE. România are cea mai mare rată de decese, 93 la un milion de locuitori.

Potrivit unui comunicat la CE, se estimează că 19 800 de persoane au murit anul trecut în accidente rutiere, ceea ce înseamnă o creștere cu 1 000 (+ 5 %) față de 2020, dar reprezintă totuși cu aproape 3 000 (-13 %) de decese mai puțin față de perioada anterioară pandemiei (2019).

Obiectivul CE este reducerea la jumătate a numărului de decese până în 2030. La nivelul UE, în ultimul deceniu s-a înregistrat o scădere de 36 %.

Clasamentul ratelor mortalității pe țări nu s-a schimbat în mod semnificativ, cele mai sigure drumuri aflându-se în Suedia (18 decese la un milion de locuitori), în timp ce România (93/milion) a raportat cea mai mare rată în 2021. Media UE a fost de 44 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori.

Conform CE, pe baza cifrelor preliminare, nouă state membre (Danemarca, Germania, Irlanda, Cipru, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia și Suedia) au înregistrat în 2021 cel mai scăzut număr de decese din accidente rutiere înregistrat vreodată.

Datele disponibile pentru 2020 oferă o imagine a tipului de participanți la trafic implicați în accidente mortale și a locațiilor acestora și indică sexul și vârsta victimelor.

În total, 52% dintre decesele rutiere s-au produs pe drumuri rurale, 40% în zonele urbane și 8% pe autostrăzi. Ocupanții autoturismelor (șoferi și pasageri) au reprezentat 43% din totalul deceselor cauzate de accidente rutiere, în timp ce pietonii au reprezentat 20%, utilizatorii de vehicule cu două roți (motociclete și mopede) 18% și bicicliștii 10 % din totalul deceselor.