Una din opţiunile discutate este ca Mitsubishi Heavy să achiziţioneze operaţiunile Alstom din domeniul producţiei de electricitate şi reţelelor electrice, iar Siemens să preia producţia de turbine a companiei franceze. De asemenea, Siemens este interesată de cumpărarea infrastructurii de transport a Alstom, susţin sursele.

Companiile Siemens şi GE încearcă să obţină sprijinul Guvernului francez, care vrea să obţină garanţii de la firmele care licitează pentru Alstom că vor fi păstrate locurile de muncă şi menţinută independenţa energetică a ţării. Guvernul de la Paris a adoptat luna trecută o reglementare care-i conferă puterea de a bloca preluările în sectoarele 'strategice', ceea ce ar putea bloca potenţiala ofertă de 16,9 miliarde de dolari a General Electric pentru Alstom.

Compania americană General Electric concurează cu Siemens pentru preluarea activităţilor Alstom legate de sectorul energetic. GE a oferit 17 miliarde de dolari în timp ce Siemens va prezenta o ofertă oficială până în 16 iunie.

Ministrul francez al Economiei, Arnaud Montebourg, a declarat recent că Executivul nu va permite dezmembrarea companiilor interne, desfacerea lor pe bucăţi pentru a fi devorate şi nu a exclus preluarea unei participaţii în Alstom ca parte a eforturilor de a asigura viitorul companiei.

Compania Siemens are 370.000 de angajaţi şi este prezentă în 190 de ţări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii.

Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are peste 2.100 de angajaţi.

Grupul Alstom este unul dintre liderii mondiali în domeniul producţiei de electricitate şi reţelelor electrice, precum şi în infrastructura de transport.

Compania este prezentă în România de 20 de ani, iar 1.050 angajaţi lucrează în centrele de producţie locale şi în birourile din Bucureşti.

Alstom România derulează proiecte de reabilitare bazate pe tehnologii avansate în sectoarele Power, Transport şi Grid.

 

Sursa: Agerpres