Propusa societate mixtă, care ar putea valora cel puţin 10 miliarde de euro (10,6 miliarde de dolari), ar putea fi creată până la mijlocul acestui an, susţin sursele. 

Încă nu a fost luată o decizie finală, iar orice combinaţie va necesita aprobarea autorităţilor de reglementare şi s-ar putea confrunta cu opoziţia sindicatelor, avertizează sursele. 

Reprezentanţii celor două companii nu au comentat informaţia. 

Analiştii de la Societe Generale SA au evaluat divizia de mobilitate a Siemens la aproximativ 7,2 miliarde de euro, în timp ce Veritas Investment Research Corp apreciază că participaţia de 70% deţinută de Bombardier în divizia de transportat valorează cel puţin cinci miliarde de dolari. 

Prin combinarea diviziilor lor feroviare, cele două grupuri vor reuşi să atenueze presiunile din partea concurenţilor chinezi, care se extind pe plan global şi ameninţă cota de piaţă a celor două companii. 

Marţi, acţiunile Siemens au urcat cu 1%, la 128,95 euro, la Bursa de la Frankfurt, în timp ce titlurile Bombardier au crescut cu 5%, la 2,33 dolari canadieni, la Bursa de la Toronto. 

Divizia de mobilitate a Siemens produce trenurile de mare viteză ICE, care conectează principalele oraşele germane, tramvaie şi echipamente de semnalizare. 

Siemens şi Bombardier au o prezenţă importantă pe piaţa din România. 

AGERPRES