Concernul german Siemens este pe cale sa puna capat joint-venture-ului cu Fujitsu, Fujitsu Siemens Computers, dupa 9 ani de colaborare, conform Wall Street Journal.

Un purtator de cuvant al companiei Fujitsu a declarat ca cele doua companii se afla in discutii privind compania cu capital mixt, insa nu au luat pentru moment o decizie finala. Oficialii Siemens nu au putut fi contactati pentru a oferi detalii.

Parteneriatul dintre cele doua companii va lua sfarsit la finele anului 2009, cele doua companii fiind puse in fata deciziei de a reinoi joint-venture-ul sau a-i pune capat. In cazul in care doar una dintre companii vrea sa incheie parteneriatul, cea de-a doua companie are dreptul sa achizitioneaza pachetul de actiuni pe care aceasta il detine.

Fujitsu Siemens Computers a luat nastere in octombrie 1999, dupa ce discutiile Siemens pentru un parteneriat cu Acer au esuat. Compania opereaza in acest moment in 36 de tari si are 10.500 de angajati. In ultimul al fiscal Fujitsu Siemens a raportat venituri de 6,6 miliarde dolari.

Sursa: Wall Street Journal