20 noiembrie 2006. Şedinţă aniversară pe fond verde în special la SIF-uri: BET-FI a înregistrat o creştere puternică (6,5%) pe o lichiditate foarte bună, tranzacţiile cu aceste titluri reprezentând 77% din volumul total de 29 milioane euro. Cele mai mari aprecieri au fost pe SIF5, 7% şi SIF2, 6,73%. Volatilitatea puternică acompaniată de volume semnificative: pe de o parte, investitorii marchează profituri, iar pe de alta, cei interesaţi de achiziţii oferă contrapartidă.

21 noiembrie. Lichiditate în scădere (72 milioane lei) pe o piaţă în stabilizare. După cum ne-au obişnuit, SIF-urile au fost locomotiva pieţei, cumulând 75% din valoarea tranzacţiilor.

22 noiembrie. Mai au resurse de creştere SIF-urile? Reprezintă plasamente bune în acest moment? Răspunsurile depind de orizontul de timp, aversiunea la risc şi aşteptările fiecărui investitor. Pe termen scurt, e greu de făcut prognoze eficiente la modul general şi cu atât mai mult acum într-o piaţă animată. Însă pe termen lung, consider SIF-urile opţiuni bune din cel puţin două considerente: se tranzacţionează încă cu discount de 30-40% faţă de valoarea reală a portofoliilor şi concentrează o mare parte din active (60-70%) în acţiuni bancare. Discountul oferă o marjă de siguranţă, relativ la valoarea investiţiei în cazul unei corecţii bursiere. Relativ la concentrarea portofoliilor pe acţiuni bancare, există perspective pozitive de apreciere pe termen mediu în continuare, chiar dacă acum sistemul bancar trece printr-o perioadă de reaşezare – aprecierea profiturilor se plafonează temporar datorită balansării veniturilor dinspre marjele de dobânzi spre comisioane.

Activele bancare sunt aşteptate să urce cu o medie anuală de 20% în următorii 10 ani. Economia are perspective bune de creştere, iar băncile au fost mereu locomotiva, evoluând peste medie. Mizez pe creşterea economică din anii ce vin prin intermediul SIF-urilor. Strategia preferată: „buy and hold“ (Warren Buffett).

23 noiembrie.
Deprecieri pe o lichiditate în scădere.

24 noiembrie.
Pe SIF-uri, evoluţie asemănătoare cu cea de vinerea trecută la scară redusă (volatilitate, lichiditate) şi pe un palier de preţ superior.