SIF Oltenia (SIF5) va încasa încă 600.930 de euro pentru pachetul de acţiuni Bancpost pe care l-a vândut către EFG Eurobank, întrucât acţionarul majoritar s-a obligat, prin contract, să plătească o diferenţă de preţ în cazul cumpărării de acţiuni la preţuri superioare de la celelalte SIF-uri.

Astfel, valoarea totală a tranzacţiei se ridică la 12,75 milioane de euro. „Am introdus în contractul de vânzare-cumpărare o cauză prin care acţionarul majoritar se obliga să ne plătească o diferenţă de preţ în cazul în care cumpăra acţiuni la un preţ superior de la celelalte SIF-uri”, a declarat preşedintele-director general al SIF Oltenia, Dinel Staicu.

Suma suplimentară va fi încasată, până la 15 iulie, se arată într-un comunicat al SIF Oltenia transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti. SIF Oltenia a vândut, la 10 iunie, către EFG Eurobank pachetul de acţiuni pe care îl deţinea la bancă, respectiv 3,49% din capitalul social, cât şi titlurile pe care urma să le primească în urma capitalizării primelor de emisiune, pentru 12,1 milioane euro.

Preţul încasat de SIF Oltenia pentru un titlu s-a ridicat la 0,159 euro, în condiţiile în care SIF Moldova (SIF2), SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Transilvania (SIF3) au vândut participaţiile deţinute la 0,1668 euro pe acţiune.

Bancpost este controlată de grupul elen EFG Eurobank, care deţine, în urma tranzacţiilor, 98,67% din capitalul băncii. Acţiunile SIF Oltenia au scăzut, în şedinţa BVB de miercuri, cu 1,74%, la 0,845 lei pe unitate, iar la acest preţ capitaizarea societăţii se ridică la 490,24 milioane de lei.