Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a finalizat documentatia de infiintare a Societatii de Investitii Financiare care va administra cele 356 de pachete minoritare de actiuni pe care AVAS le are in portofoliu.

Presedintele AVAS, Mircea Ursache, a declarat in data de 10 martie 2009 ca lansarea proiectului de act normativ pentru infiintarea unei societati de investitii financiare de tip inchis, care va fi listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) se va realiza „in maximum 10 zile”.

„Statul economiseste foarte mult infiintand acest SIF. Toate cheltuielile materiale pe care le presupunea valorificarea individuala a pachetelor de actiuni dispar, la fel si cheltuielile cu participarea reprezentantilor in AGA si chiar in CA, acolo unde aveam reprezentanti. Apare costul cu un administrator”, a explicat Mircea Ursache.

Noul SIF va cuprinde pachetele minoritare care se afla in portofoliul AVAS, cu o valoare totala a capitalului social detinut de aproximativ 120 de milioane de lei (30 de milioane de euro).

AVAS a transmis spre analiza, in cursul zilei de vineri, intreaga documentatie catre cele cinci Societati de Investitii Financiare, Bursei Romane de Marfuri, Bursei Romane de Valori, Fondului Proprietatea, Asociatiei Brokerilor, Comisiei Nationale a Valorilor Imobiliare si Depozitarului Central.