Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a fost menționată ca posibil candidat pentru funcția de comisar european din partea României, dar ea a declarat că preferă să își continue activitatea în Guvern.

„”Îmi doresc să duc la capăt ceea ce am început şi să arăt că ceea ce am făcut este corect”,,” a afirmat Simona Bucura-Oprescu la Prima TV.

Premierul Marcel Ciolacu îl sprijină pe europarlamentarul PSD Victor Negrescu pentru poziția de comisar european, însă președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar prefera ca România să nominalizeze o femeie, potrivit unor surse politice. În plus, Simona Bucura-Oprescu a elogiat activitatea lui Marcel Ciolacu în calitate de șef al guvernului.

Simona Bucura-Oprescu, despre activitatea la Ministerul Muncii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a exprimat într-o declarație recentă că își dorește să își continue activitatea în cadrul ministerului. Aceasta subliniază că nu doar că vrea să rămână în funcția sa, dar simte și o responsabilitate profundă de a finaliza proiectele pe care le-a inițiat

„Îmi doresc să-mi continui munca aici la Ministerul Muncii şi solidarităţii sociale fiindcă îmi doresc să duc la capăt ceea ce am început şi să arăt că ceea ce am făcut este corect”

Rata șomajului în rândul tinerilor

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii a vorbit și despre rata șomajului în rândul tinerilor. Aceasta afirmă că există oportunități pe piața muncii din România pentru toată lumea, în ciuda faptului că rata șomajului în rândul tinerilor a depășit 20%, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS). Ea îi sfătuiește pe angajați să evite munca „la negru” sau „la gri”, subliniind că aceștia vor fi dezavantajați în momentul pensionării din cauza lipsei contribuțiilor legale.

”Piaţa muncii din România este o piaţă în care fiecare dintre noi ne putem găsi loc de muncă”, a spus Simona Bucura-Oprescu.
Ministrul Muncii a fost contestat de moderator, care a afirmat că statisticile nu susțin această afirmație.
”Ba da. Ne uităm împreună pe statistică şi vom vedea că în România avem o piaţă a muncii deficitară, că angajatorii spun că, dacă până acum 10-15 ani principala problemă pe care aveau o reprezenta fiscalitatea, astăzi cea mai importantă problemă pe care o au o reprezintă lipsa forţei de muncă calificate. Loc în piaţa muncii există pentru fiecare dintre noi. E important ca fiecare dintre să reuşim să folosim oportunităţile pe care piaţa muncii ni le dă, dar în mod legal. Nu la negru, nu la gri! În mod legal. Toţi angajaţii trebuie să aibă şi această grijă şi să nu accepte ca angajatorii să nu le evidenţieze toate drepturile pe care le au. Iar toate drepturile pe care le au să fie evidenţiate în contractul individual de muncă, astfel încet să fie purtătoare de contribuţii de asigurări sociale, astfel încât să beneficieze de o pensie mai mare atunci când vor dobândi calitatea de pensionari”, a explicat ministrul Muncii.