Citeşte şi Top 100 Femei de Succes: Simona Halep a devenit un model pentru milioane de români

Halep (26 de ani) a ratat pentru a treia oară cucerirea unui titlu de Mare Şlem, după ce a pierdut două finale la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Wozniacki (27 ani), care de luni va fi din nou numărul unu mondial, după o pauză mai lungă de şase ani, cucereşte primul său Grand Slam, la a treia finală jucată (a pierdut la US Open în 2009 şi 2014).

Simona Halep a fost aproape de a izbuti performanţa carierei, după ce a condus cu 4-3 în decisiv, însă a pierdut setul, deşi a servit de două ori.

Simona Halep a devenit un model pentru milioanele de români care trăiesc la intensitate maximă fiecare meci jucat de ea. După mai mulţi ani în care a pierdut la mustaţă titulatura supremă, în 2017 şi-a îndeplinit visul de a fi numărul 1 mondial în clasamentul jucătoarelor de tenis. Astfel, a scris istorie în sportul românesc şi a făcut ca românii să vorbească din nou despre tenis. La doar 26 de ani, are 15 turnee WTA câştigate şi peste 20,7 milioane de dolari obţinuţi din premii. Dintre toate sportivele din circuitul mondial al tenisului, Simona Halep a rezistat cel mai mult în Top 10 mondial.

Ea a început destul de târziu tenisul, la 10-11 ani, şi după cum a mărturisit chiar ea, într-un interviu acordat TVR, era pedepsită de primul său antrenor când întârzia la antrenamente. „Trebuia să fac ture de teren, eu voiam să joc tenis nu să alerg. O dată m-a trimis acasă pentru că, în loc să joc tenis, râdeam cu un coleg“, îşi aminteşte Halep. Mărturiseşte, totuşi, că acea rigurozitate i-a prins extrem de bine, iar disciplina dobândită se regăseşte pe teren. „Chiar îi mulţumesc domnului antrenor“, povesteşte cea mai bună jucătoare de tenis din lume. La vârsta de 14-15 ani a devenit jucătoare profesionistă.

 
Dacă o pui să se descrie în două cuvinte, spune că e o fire am­biţioasă şi încăpăţânată şi munceşte în fiecare zi. Recunoaşte că nu îi place când trebuie să joace seara şi încă simte presiunea publicului şi a românilor din faţa televizoarelor. „Am renunţat să citesc presa, nu îmi face deloc bine, nu este uşor, este dreptul lor să comenteze“, preciza jucătoarea de tenis, într-un interviu. Pentru ea, unul dintre cele mai importante momente din carieră a fost cel de la Turneul Campioanelor din anul 2014, când a reuşit să câştige meciul cu Serena Williams, pe care o consideră cea mai bună jucătoare a tuturor timpurilor.

Citeşte şi Simona Halep, inclusă şi în TOP 300 Cei mai bogaţi români şi în TOP 100 Femei de Succes