Simona Halep adună în continuare mesaje de susținere de la tot mai mulți reprezentanți de seamă ai scenei tenisului național și internațional. De această dată a venit rândul lui Ahmad Nassar, directorul executiv al PTPA, Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis, fondată de Novak Djokovic.
Simona Halep, sprijinită de Asociația fondată de Novak Djokovic
Simona Halep primește mesaje de sprijin din cele mai variate medii internaționale din domeniul sportului. Ahmad Nassar, directorul executiv al PTPA, a calificat drept o rușine faptul că sportiva încă nu a primit un verdict. Vă amintim că Halep trece printr-un proces de dopaj care durează de mai bine de un an.
Printre marile nume care și-au afirmat sprijinul față de sportiva din România s-au numărat și John Millman, sfertfinalist de US Open și Alize Cornet, locul 79 în clasamentul feminin.
De astăzi îl putem plasa pe această listă importantă și pe Ahmad Nassar, directorul executiv al asociației fondate de Novak Djokovic. Asociația a fost constituită tocmai pentru astfel de cazuri, având misiunea de a proteja drepturile jucătorilor de tenis.
Nassar susține că ceea ce s-a întâmplat în cazul Halep este o adevărată „rușine”, însă afirmă și că nu este surprins.
Ahmad Nassar, răspuns pe Twitter față de mesajul de susținere al lui John Millman
Ahmad Nassar a făcut o scurtă declarație pe contul său de Twitter. Acesta blamează pentru această situație WTA (Women’s Tennis Association). Potrivit lui, asociația nu își mai respectă responsabilitățile față de jucători.
„Sunt de acord că este o rușine. Este în mod evident nedrept pentru Simona Halep, familia, echipa și fanii ei. Totuși, nu sunt surprins că WTA nu a vorbit despre asta. WTA și-a abdicat cu mult timp în urmă responsabilitățile față de jucători”, constată Nassar.
Ahmad Nassar susține că acest tip de comportament din partea instituțiilor din lumea tenisului a declanșat nevoia pentru organizații de tipul PTPA.
„Ăsta este doar un exemplu care demonstrează că a pretinde că reprezinți în mod adecvat jucătorii și turneele simultan pur și simplu nu funcționează. Și unul dintre motivele pentru care jucătorii lideri au decis să creeze PTPA pe modelul din alte sporturi”, a completat el.
Implicarea PTPA în cazul Simona Halep
Cu această ocazie, Nassar a făcut precizări, la cererea unui utilizator revoltat, cu privire la acțiunile asociației sale în acest caz.
„PTPA abia dacă a vorbit despre cazul Halep. Am petrecut ore fără număr alături de avocați și alte persoane în care am dezbătut subiectul și am făcut eforturi pentru dreptate”, a precizat reprezentantul PTPA.
În prezent, Simona Halep nu a primit un verdict și rămâne în starea de suspendare provizorie. Ea are acest statut de aproape un an.