Mesajul transmis de Simona Halep
Simona Halep încă nu a primit decizia în cazul de dopaj în care este acuzată, în ciuda faptului că regulamentul Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) specifică un termen de două săptămâni. Din această cauză, sportiva noastră pierde și șansa de a participa la turneul Canadian Open, care va avea loc la Montreal în acest an și pe care l-a câștigat anul trecut.
Organizatorii canadieni au acordat deja wild cardurile și nu mai există nicio șansă ca Simona să poată primi o invitație.
Cu toate acestea, se pare că Simona Halep rămâne optimistă, după cum arată și ultimul mesaj postat de aceasta pe paginile de socializare. Mesajul transmis de sportivă face referire, cel mai probabil, la faptul că încrederea în propria persoană este foarte importantă și nu poți fi unic prin ceea ce deții material, dar poți fi autentic și special prin ceea ce ești.
„Ceea ce ai, toți pot avea. Dar ceea ce ești, nimeni nu poate fi”, a distribuit Simona Halep într-o postare pe contul ei de Instagram, mesajul iniţial fiind postat pe o pagină a fanilor săi.
Altfel spus, Simona Halep transmite că valoarea reală stă în ceea ce suntem ca oameni, în caracterul nostru, în modul în care ne purtăm și în modul în care interacționăm, nu în ceea ce avem din punct de vedere material.
Simona este suspendată din octombrie 2022
Simona Halep este suspendată provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat în timpul US Open, în august 2022. Această moleculă interzisă stimulează producția de globule roșii și este interzisă de Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA). Halep riscă până la patru ani de suspendare în acest caz.
Ulterior, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a confirmat că Simona Halep „a fost acuzată de o altă încălcare separată a Programului antidoping din tenis, în legătură cu nereguli în pașaportul său biologic de sportiv (ABP)”.
Această a doua acuzație „se bazează pe o evaluare a profilului pașaportului biologic al Simonei Halep de către un grup de experți independenți”, precizează organismul internațional.
Pașaportul biologic al unui sportiv face posibilă monitorizarea diferiților parametri sanguini pe o perioadă lungă de timp și ajută la identificarea potențialelor încălcări ale regulilor antidoping.