Federația de Tenis din Canada și National Bank a anunțat că va oferi același cuantum de premii în bani pentru jucătoarele și jucătorii săi începând din 2027.
Decizia momentului în tenis
„Aceasta este o zi cu adevărat interesantă pentru tenisul profesionist din Canada. Crearea unei căi clare către premii egale în bani la turneul nostru a durat ani de zile și a necesitat multă muncă. Din fericire, cu ajutorul WTA și al Băncii Naționale, acest obiectiv va deveni realitate în 2027 și nu am putea fi mai încântați.”, a declarat Gavin Ziv, Chief Tournament Officer la Tennis Canada.
Dreptate pentru Simona Halep
Amintim că anul trecut, Simona Halep a câștigat Openul Canadei. După terminarea campionatului, a izbucnit un adevărat scandal în lumea tenisului, după ce s-a aflat că jucătorul câștigător al campionatului masculin a primit un premiu de două ori mai mare.
Atunci, Simona Halep a primit 439 de mii de dolari din fondul total de premiere de 2.7 milioane de dolari, iar câștigătorul de la masculin, Carreno Busta, a încasat 915.295 de dolari din cele 6 milioane de dolari destinate băieților.
Recent, Federația de Tenis din Canada și-a recunoscut greșeala și a anunțat că vrea să ajungă la echitate până în 2027.
Federația a mai anunțat că vrea să crească fondul de premiere al fetelor până la 10 milioane de dolari.
Simona Halep așteaptă verdictul
Simona Halep așteaptă un verdict în cazul de dopaj, după audierile de la tribunalul independent Sport Resolutions din Londra.
Atât jucătoarea din România, cât și acuzatorii ei au dat dovadă de o atitudine exemplară, audierile desfășurându-se într-un mod profesionist. Gabriela Andreiașu, președinta Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), a asistat și ea la proces:
„Audierile s-au desfășurat pe parcursul mai multor ore, în fiecare zi. Suficient de multe ore astfel încât fiecare parte să explice de ce este acuzată sau de ce se apără Simona, cum și cu ce dovezi.
Dar și arbitrii au avut posibilitatea să interogheze fiecare parte și să primească răspunsurile, astfel încât ei să judece și să ia o decizie motivată și corectă.
Fiecare parte a avut dreptul să-și aducă experți, martori din diferite domenii științifice, atât pe parte analitică, biologi, biochimiști, hematologi, dar și pe partea juridică.
Putem să vă spunem doar că ambele părți, dar și arbitrii au avut o atitudine ireproșabilă, au dat dovadă profesionalism, independență și totul a fost gestionat într-un mod extraordinar.
Așteptăm un termen de minim 14 zile, deoarece așa stipulează regulamentul Sport Resolutions și cel al ITIA”, a declarat șefa ANAD.