Demnitatea este cel mai de preț lucru pentru Simona Halep
După ce a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) împotriva suspendării de patru ani, Simona Halep este susținută de tot mai mulți români. Artista Cristiana Meena, care este de origine aromână, îl cunoaște personal pe Stere Halep.
„Nu mă știu personal cu Simona Halep, îl știu pe tatăl ei care este un om extraordinar! Știu povestea ei de mică. O admir foarte tare și țin cu ea în continuare. Eu o consider nevinovată în acest caz și știu și de ce și cum, dar nu vreau să spun! Noi, aromânii, o suținem foarte tare. Cred că față de români avem niște lucruri foarte diferite. În primul rând demnitatea de a-ți respecta și de a-ți urma orice om care este din neamul tău. Noi nu suntem ca românii care se duc în Spania și se ceartă unul cu altul și își iau contractele și banii și se trădează.
Din păcate, românilor le lipsește acest sentiment de onoare și demnitate. Nu își respectă rădăcinile românești. Dacă te uiți cum a ajuns Enescu, săracul, sau Brâncuși. Băi, deci nu dau doi bani pe oamenii lor și ajung să fie admirați și apreciați de străini! Ceea ce este foarte trist și la noi (n.r. – la aromâni) nu există”, a mărturisit Cristiana Meena la „UN PODCAST”.
TAS a înregistrat apelul Simonei Halep
În apelul formulat către TAS, Halep cere ca decizia dată de ITIA să fie ignorată și ca sancțiunea să-i fie redusă. Procedurile de la Curtea de Arbitraj Sportiv au început. În conformitate cu codul intern și cu regulile care guvernează Tribunalul Sportiv, părțile vor face schimb de documente. Și se constituie completul care va judeca acest caz.
Odată constituit, completul de judecată va comunica instrucțiunile procedurale, inclusiv pentru stabilirea unei audieri. După audierea tenismenei românce, completul de judecată va delibera și va emite o hotărâre care va conține decizia și motivele acesteia. În acest moment, nu este posibil să estimăm un termen pentru când va fi dată decizia. Decizia dată de completul de judecată de la TAS va fi definitivă și executorie. Părțile vor putea face apel la Tribunalul Federal Elvețian în termen de 30 de zile”, se arată într-un comunicat TAS.