Crescută în orașul Constanța de la malul Mării Negre, Halep avea nevoie de competiții internaționale pentru a-și dezvolta cariera.Potrivit CNN, omul de afaceri Corneliu Idu a fost salvarea fetiței de 14 ani. Banii lui au ajutat-o pe Simona Halep să intre în circuitul european al juniorilor timp de doi ani, până la vârsta de 16 ani. Astfel, Halep a ajuns să joace finala French Open din 2014 și să urce pe locul 2 mondial, a precizat sursa citată.Cu o avere estimată la 130 de milioane de dolari, Corneliu Idu este deținătorul operatorului portuar Comvex Constanța, dar și a unul dintre cele mai mari cluburi de tenis din România, Tenis Club Idu, notează impacttv.md.
 
Potrivit federației britanice de tenis, dezvoltarea carierei unui jucător de la 5 la 18 ani poate costa în jurul a 250.000 de lire sterline (280.000 de euro, 300.000 de dolari). Asta face din ce în ce mai important suportul părinților, sponsorilor, investitorilor sau federațiilor naționale și îi pune pe copii sub o și mai mare presiune să facă performanță.Chiar dacă ajungi un jucător profesionist, realitatea arată că nu este obligatoriu să te îmbogățești.Potrivit unui studiu realizat de ITF în 2013, jumătate din cei 14.000 de jucători profesioniști, băieți și fete, nu câștigă nimic. 
 
Spre deosebire de jucătorii profesioniști de fotbal, care au salarii fixe, jucătorii de tenis sunt antreprenori, majoritatea fiind obligată să plătească pentru tot, antrenamente, călătorii, hrană, cazare.Pentru fete, ITF estimează aceste costuri anuale la o valoare medie cuprinsă între 38.800 și 40.180 de dolari, fără antrenamente. Cheltuielile pentru viitoarea Serena Williams sau viitorul Novak Djokovici pot urca vertiginos dacă îți înscrii copilul la o academie de tenis.