Simona Halep a fost exclusă de pe lista participantelor la Openul Marocului

În urmă cu câteva zile, Simona Halep a abandonat în setul al doilea al meciului de tenis contra McCartney Kessler de la Trophee Clarins de la Paris, la scorul de 7-5, 2-3. Durerile fizice au forțat-o pe sportiva să se retragă.

McCartney Kessler
McCartney Kessler (SURSA FOTO: wta.com)

Veștile proaste continuă pentru Simona Halep. A fost nevoită să renunțe la competiția sportivă de la Rabat, Maroc, unde primise un wild card. Surse apropiate din anturajul ei au afirmat că va sta departe de terenul de tenis în următoarele două luni.

Totul a devenit oficial sâmbătă, 18 mai. Organizatorii Turneului WTA 250 de la Rabat au prezentat public participantele şi meciurile de la turneu. Se poate observa clar că Simona Halep nu a fost inclusă pe listă, aşadar nu va participa la turneul din capitala Marocului.

Nu este singura sportivă care nu va participa la turneul de la Rabat. Alte patru sportive s-au retras din competiţie: Jaqueline Cristian, Bianca Andreescu, Greet Minnen şi Paula Badosa.

Mai mult, Halep va rata probabil și Jocurile Olimpice de la Paris, Franța. Jucătoarea de tenis le-a explicat admiratorilor ei de ce nu a putut să încheie partida de tenis de la Trophee Clarins.

„Ei bine, ieri nu a fost așa cum am sperat pe teren. Durerea de la genunchi, care persistă de la Miami a revenit și, din păcate, nu am putut continua. Nu este modul în care mi-aș fi dorit să îmi petrec timpul la Paris, dar nimeni nu a spus că această revenire va fi ușoară.

Mă voi odihni și apoi voi continua să muncesc și să cred în continuare în călătoria mea. Vă mulțumesc celor care mă susțineți, văd mesajele voastre și înseamnă enorm pentru mine”, a scris ea pe Instagram.

Ce probleme de sănătate are Simona Halep?

Alin Popescu, medic specialist, cunoscut pentru activitatea sa în domeniul sportului, a oferit o perspectivă clară asupra situației în care se află, acum, Simona Halep. A pus accidentarea sportivei într-un context mai larg și a explicat pașii care urmează în procesul de recuperare.

Potrivit spuselor sale, recuperarea sportivilor de top poate dura de două ori mai mult decât perioada de inactivitate, în funcție de gravitatea leziunii.

Problemele Simonei Halep, de exemplu, pot fi mai complexe decât s-ar fi crezut inițial. Există posibilitatea ca ea să se confrunte cu o slăbiciune musculară generalizată, care să îi afecteze capacitatea de a reveni la forma fizică optimă.

„Nu e chiar nevoie de 4 ani, dar de 2 ani, cam da! De pildă, ruptură de ligament: stai 8 luni pe tușă și atingi nivelul optim cam după un an și jumătate. La o ruptură de menisc, dacă ai stat 2 luni, îți trebuie 4 luni de refacere.

Așa că, da, Ion Țiriac a cam exagerat, dar există un sâmbure de adevăr în ce a zis. Pentru că îți trebuie dublul perioadei în care ai stat pe tușă, ca să atingi nivelul de dinaintea absenței. Acum e foarte important și altceva”, a spus el într-un interviu.