Simona Halep ar putea participa la Miami Open
Simona Halep este în culmea bucuriei! A primit o penalizare de numai nouă luni. Poate reveni rapid pe terenul de tenis. Ar putea concura în cadrul turneului WTA de la Miami Open, care se va desfășura în Florida între 19 martie-31 martie.
A ieșit însă din topul WTA. Va fi obligată să solicite un wildcard pentru a participa la acel turneu de tenis. Tenismena noastră va trebui însă să se miște rapid dacă dorește să se înscrie la Miami Open, având în vedere că îi mai rămân doar două săptămâni la dispoziție.
Halep ar putea cere compensații de la ITIA
Simona Halep a fost absentă de pe terenul de tenis timp de 16 luni.
În acest context, jucătoarea de tenis ar putea solicita compensații de la Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (International Tennis Integrity Agency – ITIA) pentru cele șapte luni adiționale.
Sportiva cere despăgubiri de 10 milioane de dolari americane de la Quantum Nutrition
Simona Halep a intentat acțiune împotriva producătorului suplimentului pe care l-a folosit înainte de US Open 2022. Ea solicită o compensație de 10 milioane de dolari americani de la firma canadiană.
Ar putea negocia un acord cu această companie, evitând astfel litigiul. În caz contrar, dosarul va ajunge în instanță. Dacă nu se va ajunge la un consens, procesul Simonei Halep cu firma canadiană va avea loc în SUA.
Tenismena din Constanța va fi supusă unui proces civil, fiind judecată de cetățeni obișnuiți.
„Judecătorul se asigură că procesul nu va dura mult și le explică juraților care sunt regulile. Sistemul cu jurați e costisitor (plata unei diurne este de 50 de dolari pe zi și cazare, dacă jurații trebuie să rămână peste noapte), așa că Halep trebuie să bage adânc mâna în buzunar.
Există doua tipuri de curți cu jurati în sistemul judiciar american! ”Petit jury” este format dintr-un număr relativ redus de jurați, între 6 si 12 persoane.
Într-un proces civil, așa cum este cel al Simonei Halep, rolul acestui tip de juriu este să ia cunoștință de probele prezentate de-a lungul procesului în fața instanței de judecată, să determine dacă prejudiciul produs uneia dintre părți există și este culpabil uneia dintre părți.
Al doilea tip de juriu, ”Grand jury”, este format dintr-un număr de jurați care poate varia între 16 si 23, având o competență mult mai specializată”, arată ProSport.