Simona Halep s-a ascuns de toți! Bărbatul cu care s-a întors în România (FOTO)

simona halep

SURSA FOTO: Dreamstime

Simona Halep a luat o decizie de ultim moment. Românca s-a întors de urgență în România alături de doi bărbați. Cine sunt cei care îi sunt alături înainte de audierile de la TAS?

Simona Halep s-a întors în România înainte de procesul TAS

Simona Halep a decis să se întoarcă în țară, cu doar câteva zile înainte de audierile din cadrul procesului TAS. Ea va fi audiată în perioada 7-9 februarie.

Astfel, Simona Halep a luat o decizie de ultim moment și s-a întors de urgență în România. Constănțeanca a fost observată în aeroport în compania a doi bărbați.

În perspectiva audierilor de la TAS planificate în februarie, fostul lider mondial se pregătește intens. Simona Halep își păstrează speranța că va obține o diminuare a perioadei de suspendare de 4 ani. Românca își dorește să revină în competițiile de tenis în cel mai scurt timp posibil.

În această perioadă dificilă din punct de vedere emoțional, Simona Halep a preferat să nu rămână în Dubai. Șederea în Emiratele Arabe ar fi fost dureroasă deoarece în această perioadă se desfășoară acolo un turneu de tenis.

În aeroport, jucătoarea de tenis a fost văzută alături de doi bărbați. Unul dintre aceștia este Sabin Topală, fizioterapeutul sportivei. Topală este un fost fotbalist s-a dedicat activității din cadrul unei clinici de recuperare, potrivit Cancan. 

Sportiva din Constanța a avut un comportament discret, optând pentru o ținută lejeră.

Ea a ales să se îmbrace într-un trening și a purtat o șapcă. Ulterior, ea și-a acoperit capul cu gluga, pentru a nu fi observată de posibili fani.

Simona Halep în aeroport, alături de fizioterapeut / SURSA FOTO: Cancan

Sabin Topală lucrează acum la clinica de recuperare sportivă „Kinetic Sport & Medicine” şi este fizioterapeutul Simonei Halep. Luni, 22 ianuarie 2024, el a împlinit de 28 de ani.

Și-a sărbătorit ziua de naștere într-un restaurant select din Dubai, alături de Halep și de Yutaka Nakamura, antrenorul acesteia de tenis.

Yutaka Nakamura, Sabin Topală și Simona Halep (SURSA FOTO: Instagram)

Halep, fericită că își poate prezenta nevinovăția, în februarie

Perioada stabilită pentru audierea TAS este 7-9 februarie, iar aceasta vine în urma suspendării sale pentru o perioadă de 4 ani, pe fondul acuzațiilor de dopaj.

„Curtea de Arbitraj pentru Sport a decis ca audierile în cazul meu să fie între 7 și 9 februarie 2024.

Mă bucur că am posibilitatea de a-mi prezenta și de a-mi demonstra nevinovăția în fața unui tribunal independent. Mulțumesc”, anunța Simona Halep, pe Instagram.

Pe data de 12 septembrie, fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros, Simona Halep, a primit o suspendare. Ea a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022. În prezent, ea așteaptă audierile de la TAS, având speranța că pedeapsa îi va fi micșorată.

Speranța se bazează pe ideea că avocații Simonei, în cadrul audierilor de la TAS, vor putea furniza dovezi suplimentare, absente în fața experților de la Sport Resolutions. Aceste noi elemente de probă, dacă vor fi disponibile, ar putea confirma legitimitatea argumentului referitor la „contaminare” în contextul rezultatului pozitiv al testului Simonei Halep.

Agenției Americane Antidoping (USADA) explică faptul că o probă contaminată nu înseamnă, automat, dopaj

O probă contaminată nu echivalează cu dopaj, așa cum a fost explicat de către directorul Agenției Americane Antidoping (USADA):

„Contaminarea nu e dopaj! Ne confruntăm cu o altă problemă acum. Și anume faptul că laboratoarele antidoping sunt atât de bune, atât de performante, încât detectează niște valori extrem de mici ale unor substanțe interzise în probele analizate…

Și grija noastră e că, uneori, aceste substanțe detectate n-au ajuns în organismul sportivului prin folosirea lor intenționată! Au ajuns să fie ingerate prin ceea ce numim noi <<sursă nevinovată>>.

La ce mă refer? La carne contaminată, la apă contaminată, inclusiv la contactul sexual cu partenerul. <<Contaminare conjuncturală>> e problema noastră acum.

Vorbim despre cazuri în care elementul de intenție lipsește. Astfel de cazuri n-ar trebui să fie pedepsite la același nivel cu dopajul intenționat, cu dopajul sistematic susținut de stat, cum a fost în Rusia, de pildă“, a precizat Travis Tygart (52 de ani), pentru Adevărul.