Simona Halep își pune toate speranțele într-un eventual wild card pentru Wimbledon, competiție pe care a câștigat-o în 2019. Situația ei a devenit și mai dificilă după ce a fost nevoită să renunțe la WTA Trophee Clarins și WTA Rabat, din cauza problemelor de sănătate.

Simona Halep are șanse slabe să primească wild card

All England Club a anunțat miercuri, 22 mai, ce jucătoare au fost acceptate direct pe tabloul principal și ce sportive vor lua startul încă din calificări.

Este vorba despre Ajla Tomljanovic, Paula Badosa, Shuai Zhang, Lauren Davis, Bianca Andreescu, Kateryna Baindl, Qiang Wang, Alison Van Uytvanck, dar și Irina Begu.

Aceste jucătoare au acces pe tabloul principal datorită clasamentului protejat.

Amintim că 6 din cele 8 wild card-uri au fost oferite în 2023 unor sportive din Marea Britanie. La momentul respectiv, au fost selectate Katie Boulter, Jodie Burrage, Harriet Dart, Sonay Kartal, Katie Swan și Heather Watson.

Celelalte două wild-card-uri au revenit Elinei Svitolina și legendarei Venus Williams.

Conform TennisUpToDate, același lucru se poate întâmpla și în sezonul actual. Publica notează că Emma Răducanu și Jodie Burrage vor fi două dintre cele două jucătoare care vor primi wild card la Wimbledon 2024.

Simona Halep
Simona Halep/SURSA FOTO: Instagram/Simona Halep

Fostul lider WTA se confruntă cu o situație dificilă

Potrivit sursei menționate, favorite pentru a obține invitații speciale pe tabloul principal sunt:

  • Venus Williams;
  • Naomi Osaka;
  • Angelique Kerber.

Caroline Wozniacki, revenită în circuit, a luat decizia de a se înscrie în calificări în încercarea de a accede pe tabloul principal, conștientă de modul în care britanicii acordă wild card-uri.

Trebuie menționat că Simona Halep nu garantează prezența pe tabloul principal chiar dacă va primi un wild card.

Amintim că sportiva a fost nevoită să se retragă de la Oeiras Ladies Open, Madrid Open, Trophee Clarins și WTA Rabat din cauza unor probleme medicale.

Cele patru românce de pe tabloul principal la Wimbledon 2024 sunt Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. Principalele favorite sunt Iga Swiatek și Aryna Sabalenka.

În total, 128 de jucătoare vor lua startul pe tabloul principal la Wimbledon 2024, amintește publicația TennisUpToDate.

De asemenea, lista participanților va fi completată după meciurile din calificări și după distribuirea wild card-urilor.