Simulare bacalaureat 2024: Subiecte la Matematică
Absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a au participat la simularea la Matematică, probă scrisă a Bacalaureatului 2024. Pe 5 martie, elevii de la profilul real au completat și proba obligatorie a profilului – Matematică, după susținerea simulării la Limba și literatura română. Testul la Matematică reprezintă a doua etapă a simulării pentru Bacalaureatul din 2024.
Pe 5 martie 2024, absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a au participat la simularea la Matematică pentru bacalaureat 2024. Accesul în sala de examen a fost permis între 08:00 și 08:30. Iar testarea a început la ora 9:00. Elevii au fost admisi în sălile de examinare pe baza unui document de identitate: carte de identitate sau pașaport. Pentru rezolvarea probei la simulare, elevii au avut la dispoziție trei ore. Subiectele se pot vedea în fotografii.
Începând de la distribuirea subiectelor pentru fiecare elev. Structura examenului a fost cu trei subiecte, fiecare notat cu 30 de puncte.
Toți elevii din clasele a XII-a și a XIII-a din fiecare județ și din București au primit aceleași subiecte. Ele au fost adaptate la profilul lor de studiu: mate-info, tehnologic, științele-naturii și pedagogic.
Rezultatele vor fi discutate individual
Elevii claselor terminale de liceu vor finaliza simularea la matematică la ora 12:00. Notele obținute la simularea Bacalaureatului nu se reflectă în catalog, decât în cazuri excepționale. Rezultatele vor fi discutate individual cu fiecare elev. Fie în dezbateri la nivel de clasă, fie în cadrul ședințelor cu părinții, în scopul îmbunătățirii performanțelor școlare, conform informațiilor de pe edu.ro.
Ei nu vor fi autorizați să părăsească sala cu subiectele respective. În cursul aceleiași zile, după ora 15:00, pe edu.ro, pe pagina dedicată Simulării de la Bac 2024, vor fi publicate subiectele și baremele de corectare.
Lucrările vor fi corectate digital
Procedura de evaluare a lucrărilor la simularea la Bacalaureat urmează anumite reguli și etape: La fel ca și în cazul simulării Evaluării Naționale, lucrările elevilor vor fi scanate în clasă și apoi corectate digital, asigurând astfel eficiență sporită în procesul de evaluare.
După finalizarea scanării tuturor lucrărilor, acestea sunt introduse de către asistenți într-un plic sigilat. Care este păstrat în condiții de securitate până la finalul fiecărei probe. Rezultatele sunt încărcate într-o aplicație dedicată evaluării digitalizate.
Fiecare lucrare este evaluată de către doi profesori evaluatori. Distribuirea lor este făcută în mod aleatoriu prin intermediul platformei destinate evaluării digitalizate. Diferențele semnificative în notare necesită reevaluarea lucrării de către alți doi profesori evaluatori.
Evaluarea se efectuează pe baza baremului de evaluare și notare. Iar media aritmetică a notelor acordate de fiecare evaluator este calculată de către aplicația informatică. Notele extreme sunt eliminate, iar nota finală este calculată pe baza celor două note centrale.