Sindicaliştii funcţionarilor publici cer salariile majorate

Sindicaliştii funcţionarilor publici cer salariile majorate. Guvernul le-a propus sindicaliștilor funcționarilor publici din Camera Deputaților și Senat o majorare a salariilor cu 10%, dar în două tranșe.

Sindicaliștii, însă, nu sunt de acord cu propunerea. Aceștia doresc majorarea salariilor cu 20%.

Ei spun că atât opinia publică, cât și factorul politic, i-au determinat pe toți să creadă că rolul pe care îl au în funcţionarea statului român este minor.

Tocmai acest element, spun ei, atrage după sine consecinţe mai ales la nivel salarial.

„Opinia publică şi, din păcate, şi factorul politic au inoculat falsa idee conform căreia rolul nostru în funcţionarea statului român este minor, ceea ce atrage după sine consecinţe mai ales la nivel salarial”, mai transmis aceştia.

De asemenea, ei doresc ca majorarea să fie de 15% în luna iunie 2024, urmată de o majorare de 5% în septembrie 2024.

Aceștia spun că o mică greșeală din partea lor ar putea avea repercusiuni asupra tuturor. În comunicatul de presă trimis, aceștia mai spun că ar trebui să-și modifice activitatea după aceleași tipare.

„Acum declarăm clar şi răspicat: Suntem funcţionarii statului care asigură funcţionarea Legislativului României! O greşeală minoră din partea noastră, poate avea repercusiuni asupra tuturor. Dacă şi noi ne-am îndeplini obligaţiile în rate şi la un nivel minim aşa cum sunt  aceste propuneri de majorare salarială, înseamnă că ar trebui să ne calibrăm activitatea după aceleaşi tipare. Menţionăm încă un aspect care pare a fi ignorat. Factorul politic nu ar trebui să se bazeze pe dictonul «aşteaptă mulţi la uşă, dacă vreţi, plecaţi»”, arată comunicatul de presă al acestora.

bani
SURSA FOTO: Dreamstime

Sindicaliştii funcţionarilor publici din Parlament nu acceptă prima ofertă

În comunicatul de presă al acestora se mai arată că au dovedit atât respect, cât și loialitate față de instituția în care își desfășoară activitatea. De asemenea, au adăugat că, deși au ales calea dialogului, acest lucru nu trebuie interpretat ca o lipsă de acțiune.

„Aşteptăm acelaşi respect pe care şi noi l-am oferit de-a lungul timpului!”, conchid sindicaliştii funcţionarilor publici din Parlament.

bani
SURSA FOTO: Dreamstime

SNPPC critică majorarea cu 10% a salariilor

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) critică majorare cu zece procente a veniturilor personalului plătit din fonduri publice. SNPPC reprezintă zeci de mii de salariați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

SNPPC este de părere polițiștii și militarii sunt din nou discriminați de către Guvern. Așadar, aceștia au mai declarat că nu sunt excluse noi proteste. Ele vor ține de ceea ce au numit poziționarea Guvernului față de revendicările lor. Aceste proteste, spun ei, ar putea afecta procesul electoral, având în vedere că secțiile de vot ar putea rămâne nesupravegheate.