Transport and General workers Union (T&G), cel mai mare sindicat al personalului de zbor, a luat decizia de a anula greva programata pentru zilele 30 si 31 ianuarie, in urma negocierilor purtate cu compania British Airways, se arata intr-un comunicat transmis de operatorul aerian. Totodata, in urma negocierilor, sindicatul a decis si anularea grevelor programate pentru luna februarie.

“Suntem incantati de faptul ca negocierile noastre cu sindicatul T&G au avut ca rezultat o intelegere care elimina amenintarea cu actiuni de greva. Am fost intotdeauna multumiti de activitatea personalului nostru de zbor si credem ca aceasta intelegere este o baza ferma, care ne va permite in viitor sa oferim un standard mult mai ridicat al serviciilor oferite la bord pasagerilor nostri”, spune Willie Walsh, director executiv British Airways.

Anularea grevelor nu rezolva insa problemele rezervarilor facute de clienti si suspendate ulterior deoarece decizia a survenit prea tarziu pentru a preveni perturbarea planurilor de calatorie a zeci de mii de pasageri care urmau sa calatoreasca marti 30 si miercuri 31 ianuarie, mai spune Walsh.

Sursa: Capital 29 Ianuarie 2007