Înfiinţată în 1887, în Japonia, Yamaha s-a remarcat ca un producător de instrumente muzicale. În timp, compania a ajuns să fabrice diverse produse electronice, inventar sportiv, motoare, motociclete şi multe altele. Toate produsele realizate de japonezi se bucură de aprecieri în întreaga lume pentru calitatea lor incontestabilă. Yamaha este, în prezent, unul dintre  producătorii de top în domeniul echipamentelor audio. Recent, japonezii au prezentat la Hamburg o nouă gamă de echipamente audio: amplificatorul integrat A-S3000 şi playerul CD-S3000 CD/SACD.

“Am organizat acest eveniment pentru ca Yamaha a împlinit 125 de ani de activitate. Ultimul eveniment a avut loc în 2007. Publicul aştepta cu nerăbdare produsele noi”, a declarat Ryo Kasai, senior director Yamaha. “Am deschis, anul acesta,  un nou birou în Turcia. Am ales această ţară deoarece este în expansiune şi estimăm că va creşte mult în următorii 3-5 ani”, a adăugat Kasai.

Compania japoneză nu are în plan deschiderea de noi birouri în viitorul apropiat, însă se uită cu atenţie la ţările "BRICS" (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), acestea având mare potenţial. Potrivit lui Kasai, cea mai mare piaţă pentru Yamaha rămâne Japonia.

Amplificatorul Yamaha A-S3000 oferă 100 de W pe canal, are un design cu totul nou, şasiu din aluminiu, circuite interne pentru impedanţă scăzută şi panou frontal care arată volumul şi nivelul de putere pentru canalele dreapta şi stânga. A-S3000 are butoane retro pentru reglarea basului şi a înaltelor şi switch-uri dreptunghiulare pentru a comuta între opţiunile putere, mut și phono. La interior, amplificatorul are unităţi de amplificare  izolate pentru a reduce vibraţiile. Yamaha A-S3000 măsoară 18×43.5×46 cm şi cântăreşte 24.6 kilograme.

În ceea ce priveşte playerul CD-S3000, acesta dispune de USB DAC integrat, ceea ce reprezintă o premieră pentru niponi. Conexiunile includ o intrare mini-USB, intrări optice și coaxiale, CD-S3000 fiind capabil să redaea fișiere de până la 24-bit/192kHz. Playerul este compatibil cu CD-uri clasice, dar şi cu discuri SACD.

CD-S3000 are o construcție internă simetrică, cu circuite digitale și analogice separate de sursa de alimentare. Pentru a reduce vibrațiile, CD-S3000 dispune de un mecanism nou proiectat cu ancore și cu un suport pentru CD din aluminiu. Yamaha CD-S3000 măsoară 14×43.5×44 cm şi cântăreşte 19.2 kilograme.

Ambele produse sunt disponibile în finisaje din aluminiu argintiu sau negru. Prețurile nu au fost anunţate, dar A-S3000 și CD-S3000 vor fi disponibile din luna iulie. În ceea ce priveşte modelele anterioare, Yamaha CD-S2000 şi Yamaha A-S2000, acestea vor fi disponibile în continuare.

Produsele Yamaha sunt comercializate în ţara noastră de compania Datasoft. Compania Datasoft a fost înfiinţată în 1998 având ca activitate principală consultanţa în domeniul tehnicii de calcul.