"Trimestrul al treilea a avut o dinamică mai redusă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza atmosferei de incertitudine create de conturarea tot mai evidentă a crizei pan-europene. Ca atare, deciziile de demarare a proiectelor de recrutare au fost amânate mai mult decât în trecut, iar activitatea a revenit la normal la începutul toamnei, când extinderea organigramelor s-a făcut numai după criterii de absolută necesitate", a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.

Acesta a subliniat, totodată, că – faţă de anii de boom economic – bugetele salariale nu mai pot suferi acum modificări semnificative. Din acest motiv, există cazuri în care angajatorii ajung să facă rabat de la anumite cerinţe – nu neapărat esenţiale – dar care altădată reprezentau diferenţa dintre un candidat bun şi unul excepţional, a precizat Bogdan Florea.

Potrivit directorului Trenkwalder, anul 2012 va fi unul foarte interesant, în care sectorul privat va funcţiona în continuare pe criterii cât mai stricte de eficienţă, ceea ce va implica menţinerea unei politici de recrutare de personal cât mai calificat şi potrivit cerinţelor angajatorilor.
SURSA: Agerpres