Drumul de gheaţă de 25 de kilometri care leagă Estonia de Insula Hiiumaa este singurul drum din lume unde nu numai că nu este recomandat să porţi centura de siguranţă, ci este ilegal.
Motivul este cât se poate de simplu, dacă gheaţa cedează, ocupanţi automobilului trebui să iasă cât mai repede, iar dacă au centura pusă, aceasta s-ar putea dovedi letală.
Estonienii preferă să meargă pe acest drum de gheaţă deoarece este mult mai ieftin decât să ia feribotul. Pe lângă faptul că este interzis să porţi centura, şoferii nu au voie să meargă cu o viteză mai mică de 50 de km/h, viteza recomandată fiind de 70 de km/h.
La viteze între 25 şi 40 de km/h gheaţa se crapă mult mai uşor decât atunci când se rulează cu viteze mai mari.  Deşi este destul de greu să mergi cu 70 de km/h pe un drum cu denivelări, numărul celor care aleg aceasta rută este destul de mare.  Anul acesta nu s-a înregistrat niciun accident pe drumul de gheaţă, care s-a închis la sfârşitul lunii martie şi va fi redeschis la începutul iernii.

<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/MdESlRLELns" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>