'Pe PNDR 2007 – 2014 au fost depuse 146.815 proiecte, cu o valoare 18,22 miliarde de euro, iar plăţile către beneficiari sunt acum de 6,3 miliarde de euro din contribuţia europeană şi de la bugetul de stat. Suntem acum la un grad de finanţare de 70% şi există ambiţia la minister ca PNDR să aibă un grad de absorbţie de 100%. Cred că PNDR este singurul program din România unde nu am avut niciun euro dezangajat în această perioadă', a spus Constantin.

Acesta a precizat că rata de contractare este de 108% pe PNDR 2007 – 2014.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a lansat, marţi, o sesiune de depunere de proiecte pentru măsura 121 – 'Modernizarea exploataţiilor agricole' în baza regulamentelor europene de tranziţie, care asigură trecerea către viitorul Program Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, sumele totale puse la dispoziţia beneficiarilor cifrându-se la 150 de milioane de euro.

Potrivit datelor MADR, 115 milioane de euro din fondurile totale vor fi orientate către investiţiile efective în fermele vegetale şi zootehnice, iar 35 de milioane de euro vor merge pentru spijinirea fermelor de familie.

Beneficiarii acestor fonduri sunt persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, societăţile în nume colectiv – SNC, societăţile în comandită simplă – SCS, societăţile pe acţiuni – SA, societăţile în comandită pe acţiuni – SCA, societăţile cu răspundere limitată – SRL, societăţile comerciale cu capital privat şi societăţile agricole. 

 

Sursa: Agerpres