Așadar, specialistul nu recomandă consumul de sirop de fructe și plante. Potrivit acestuia, siropul care se pregătește din diverse fructe și plante poate duce la dezvoltarea unor boli cardiovasculare, atunci când este consumat în exces.
Specialistul nu recomandă acest sirop
Medicul cu o experiență de peste 22 de ani a explicat că siropul este „un mix de fructe”. Acesta suferă un proces de fermentație în contact cu zahărul.
Astfel, este vorba despre „un zahăr concentrat”, care duce la creșterea în greutate, dacă este consumat pe termen lung.
De asemenea, medicul a subliniat că niciun aliment care se consumă în exces și pe termen lung nu face bine organismului.
Potrivit doctorului, consumul de sirop poate duce la dezvoltarea unor boli cardiovasculare.
Nici siropurile în care s-au folosit îndulcitori nu sunt sănătoase. Potrivit specialistului, un consum constant de înlocuitori ai zahărului prezintă același risc de depunere a grăsimii în zona trunchiului și implicit riscul de boală cardiovasculară.
Florin Bălănică a oferit mai multe explicații
Majoritatea siropurilor conțin o cantitate semnificativă de zahăr și, prin urmare, sunt bogate în calorii. Astfel, este important să fie consumate cu moderație.
Consumul excesiv de zahăr poate contribui la creșterea în greutate și probleme dentare. Mai mult, poate avea și un impact negativ asupra sănătății generale.
Amintim că o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge poate fi problematică pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care își doresc menținerea nivelului glicemiei sub control.
„Siropul înseamnă un mix de fructe care suferă un proces de fermentație în contact cu zahărul. Atunci, discutăm despre un zahăr concentrat care, dacă este consumat pe termen lung, duce la creșterea în greutate.
Nu recomand niciodată pacienților mei, în special copiilor, să consume siropuri naturale. Există și siropuri care sunt făcute cu înlocuitori de zahăr. Acolo, este aceeași indicație.
Studiile moderne arată că un consum constant de înlocuitori ai zahărului are același risc de depunere a grăsimii în zona trunchiului și implicit riscul de boală cardiovasculară”, a declarat Florin Bălănică pentru DCmedical.
În acest context, siropul poate avea un impact negativ asupra sănătății generale, deoarece nu aduce prea multe beneficii nutriționale.
Totodată, siropurile pot reprezenta o problemă și pentru persoanele care suferă de diabet.