Siropul pe care trebuie să îl ai în casă! Îți trece imediat tusea

tuse, tuse seacă, răceală, gripă

SURSA FOTO: Dreamstime

Există în popor fel și fel de rețete pentru tratamentul diverselor afecțiuni. Doctorul Mihail Pautov are un cocktail ușor de făcut care este foarte bun pentru tratamentul tusei.

Siropul pe care trebuie să îl ai în casă

Organismul se apără prin tuse. Tusea are rolul de a elimina corpurile străine, mucusul sau alte substanțe iritante din căile respiratorii. Este un mecanism esențial de apărare, contribuind la protejarea organismului împotriva infecțiilor și altor probleme respiratorii.

Există o varietate de cauze care pot determina apariția tusei, printre care se numără infecțiile respiratorii. Precum răceala, gripa, bronșita sau pneumonia, alergiile, boala de reflux gastroesofagian (GERD), astmul, fumatul, anumite medicamente, afecțiuni pulmonare cronice și altele.

În timpul sezonului rece, dar și în alte perioade, mulți se confruntă cu o problemă de sănătate extrem de deranjantă: tusea seacă. Această tuse iritantă, lipsită de secreții, cunoscută și sub numele de tuse neproductivă, poate fi abordată în mod natural. Prin folosirea mierii cu lămâie pentru tuse seacă.

„Pur și simplu storci zeama de la o lămâie într-un pahar și pui la fel de multă miere, amesteci temeinic și iei la fiecare 30 de minute câte o linguriță pe care încerci să o mesteci și înghiți cât poți tu ce încet. Asta te va ajuta cel mai mult și mult mai mult decât un sirop de tuse care îți face mai mult rău decât bine, pentru că bine nu îți face deloc. Asta o să aducă mai multă secreție, o să umecteze mai mult acea mucoasă, o să ajute la umectarea acelui mucus și la expectorarea mucusului și ăsta e cel mai bun sirop. Mierea are proprietăți bactericide, deci o să omoare anumiți microbi, o să lubrifieze mucoasele și o să le calmeze”, a precizat dr. Mihail Pautov.

Are scop benefic pentru organism

Tusea, la fel ca și alte reflexe naturale precum strănutul sau clipitul, servește un scop benefic pentru organism. Ea acționează ca o barieră de protecție pentru căile respiratorii și plămâni. Împotriva iritanților precum substanțele alergene, bacteriile sau virusurile, conform observațiilor făcute de medicool.ro.

În comparație cu tusea productivă, care apare atunci când există un exces de mucus, tusea seacă nu este însoțită de secreții. Cei afectați descriu o senzație de mâncărime sau gâdilat în gât care îi determină să tușească.

O tuse uscată care apare ocazional nu ar trebui să ridice semne de îngrijorare, însă persistența tusei ar putea indica probleme serioase de sănătate.