Pentru împătimiţii jocurilor video calculatorul personal (desktop) reprezintă mai mult decât un simplu PC. Aceştia cunosc fiecare componentă ce alcătuieşte sistemul lor şi investesc bani buni în upgradarea lui pentru a rula cele mai noi jocuri. Calculatoarele desktop nu se mai vând atât de bine, locul lor fiind luat în ultima vreme de PC-urile portabile, precum laptopuri sau netbookuri (mini-laptopuri). Există însă o categorie de utilizatori de PC care nu ar da desktopul pentru
Pentru împătimiţii jocurilor video calculatorul personal (desktop) reprezintă mai mult decât un simplu PC. Aceştia cunosc fiecare componentă ce alcătuieşte sistemul lor şi investesc bani buni în upgradarea lui pentru a rula cele mai noi jocuri.
Calculatoarele desktop nu se mai vând atât de bine, locul lor fiind luat în ultima vreme de PC-urile portabile, precum laptopuri sau netbookuri (mini-laptopuri). Există însă o categorie de utilizatori de PC care nu ar da desktopul pentru nimic în lume: gamerii.
PC-ul este platforma preferată a românilor atunci când vine vorba de jocurile video. Motivele sunt multiple, însă un aspect important este că, spre deosebire de console, calculatoarele desktop permit gamerilor să le modifice configuraţia.
Pentru pasionaţi de jocuri, fiecare componentă a PC-ului este importantă de la procesor până la mouse. Majoritatea gamerilor îşi construiesc un PC din componente achiziţionate separat pentru a fi exact aşa cum şi-l doresc, alţi preferă sistemele create special pentru ei de către producători.
În privinţa componentelor din unitatea centrală, acestea trebuie să aibă caracteristicile maxime. În prezent, un sistem de gaming de ultimă generaţie are un procesor, dacă este Intel – Core i5 Quad Core sau Core i7 Quad Core, iar dacă este AMD – Athlon II X2 sau Phenom II.
Placa video este la fel de importantă ca procesorul, iar companiile care îşi dispută supremaţia pe piaţă de procesoare grafice sunt ATI şi Nvidia. În cazul în care doriţi să achiziţionaţi o placă video pentru jocurile din ziua de azi este necesar ca aceasta să aibă o memorie minimă de 1024 MB. Legat de memoria RAM, cea DD3 a devenit deja un standard, iar cele cu capacităţi de 4 GB sunt suficiente, deocamdată.
Perifericele fac diferenţa
Monitorul, tastatura şi mouse-ul sunt perifericele cărora gamerii profesionişti le acordă o importanţă deosebită. Monitorul este locul unde se întâmplă acţiunea, iar acesta trebuie să aibă minimum o diagonală de 17 inch, însă majoritatea au trecut deja la cele de 19 inch. Foarte important, la monitoare, pentru gameri este timpul de răspuns, aceştia alegând modelele cu cele mai mici valori de 4 sau 2 milisecunde.
Tastatura şi mouse-ul sunt „armele” gamerilor. Pentru a triumfa în jocuri, aceştia trebuie să fie înzestraţi cu cele mai bune modele. Dacă jucătorii amatori nu acordă o importanţă deosebită acestor periferice, cei profesionişti sunt conştienţi că un mouse şi o tastatură bună pot face la un moment dat diferenţa şi plătesc buni pentru cele mai performante modele.
Sistem Diablo 666i
Model procesor: Intel Core i7-920, 2,6 GHz
Hard-disc: 500 GB, 7200 RPM
Placă de bază: Intel DX58SO
Memorie : 3072 MB, Tri-channel DDR3, 1333 Mhz
Placă video: MSI 3850T2D, 1024 MB
Preţ: 3.999 lei
Magazin: eflamingo.ro
PCfun Noble 5
Procesor: Intel Core i5-750, 2,6 GHz
Hard disc: 500 GB, 7.200 RPM
Placă de bază: Chipset INTEL P55
Memorie: 2048 MB, DDR III, 1333 MHz,
Placă video: Chipset GTX260, 896 MB
Preţ: 3.398 lei
Magazin: PCFun.ro
RPC Ultimate
Procesor: AMD Phenom 9650 X4, 2,3 GHz
Hard disc: 1 TB, 7.200 RPM
Placa de bază: AMD 780G/SB700
Memorie: 4 GB, DDR2, 800 Mhz
Placă video: ATI Radeon HD3870X2, 1024 MB
Preţ: 3.370 lei
Magazin: emag.ro
NOTĂ: Capital. ro selectează magazinele online unde pot fi găsite produsele în funcţie de cel mai mic preţ afişat şi de popularitatea acestora. Capital.ro nu favorizează, intenţionat, niciun magazin online, iar prezentarea unui magazin în care poate fi găsit un anume produs nu trebuie interpretată ca o formă de reclamă.