Dell, unul dintre principalii producatori mondiali de echipamente si solutii de tehnologia informatiei, a lansat noua gama de solutii de stocare a datelor destinata IMM-urilor, – PowerVault RD1000 – si seria de produse Dell EMC CX UltraScale cu tehnologia iSCSI. Totodata, Dell a introdus procesoare quad-core pe cea de-a noua generaţii de servere PowerEdge si a statiilor de lucru Dell Precision, informeaza un comunicat al companiei.

„Clientii ne solicita solutii de stocare simple, performante si accesibile din punct de vedere financiar. PowerVault RD1000, care imbina viteza unui hard disk cu portabilitatea mediului banda, ofera toate aceste avantaje”, a declarat Paul Kaeley, Head of Storage, Dell EMEA.

PowerVault RD1000 este disponibil atat in configuratii externe (USB), cat si in configuraţii interne(SATA), este disponibil cu trei capacitati de stocare diferite, ofera o viteza ridicata de transfer a datelor si este recunoscut instantaneu de sistemele de operare Microsoft Windows.

Seria Dell EMC CX UltraScale a suferit modificari, utilizatorii celor doua modele disponibile (CX3-20c si CX3-40c) avand acum posibilitatea de a folosi pentru sistemele lor de stocare atat protocolul Fibre Channel, cat si protocolul iSCSI (Internet – Small Computer System Interface), si ofera o arhitectură completă de 4 Gbit si o capacitate dubla de stocare comparativ cu seria precedenta Dell EMC CX.
Dell si-a extins serviciul de suport prin introducerea serviciului Dell EMC Maintenance, destinat mentenantei retelelor SAN in intreaga lume.

A noua generaţii de servere Dell PowerEdge vine cu o premiera in domeniu incorporand procesoarele quad-core Intel® Xeon® in modelele blade dual-socket Dell PowerEdge 1900, 1950, 2950, 2900, SC1430 si 1955, care pot furniza un nivel de performanta cu pana la 63% mai mare si o performanta per watt cu pana la 40% comparativ cu sistemele dual-core & quad-socket. Printre caracteristicile detinute de noua serie se numara ecran LCD programabil, hard disk-uri etichetate individual, codare cromatica standardizata si cablare standardizata precum si un serviciu care le permite clientilor sa gestioneze proactiv numarul de modificari aduse imaginilor de sistem (ImageWatch).

Noile statii de lucru Dell Precision 390, 490, 690 pun la dispozitia utilizatorilor sisteme de stocare SAS precum si o gama de hard-drive-uri SATA si SAS de pana la 750GB, inclusiv cu funcţionalitate RAID, sunt disponibile in configuratii cu diverse tipuri de placi video NVIDIA sau ATI, si sunt certificate CAD, CAE, DCC, GIS, etc..
Dell Precision 690 poate fi configurat cu pana la cinci hard drive-uri, Dell Precision 490, cu pana la trei, iar Dell Precision 390, cu pana la patru.

Dell Inc. a obtinut in ultimele patru trimestre venituri de 57,4 miliarde de dolari si este una dintre principalele companii din domeniul IT prin tehnologia si serviciile oferite. Dell inregistreaza cele mai mari vanzari globale de sisteme dintre toti producatorii de calculatoare, situandu-se pe pozitia a 25-a in topul Fortune 500.

Sursa: Capital 13 Noiembrie 2006