5 februarie 2007. Companiile încep raportarea rezultatelor financiare pe 2006. Banca Transilvania anunţă un profit net de 120 milioane lei, în creştere cu 21% faţă de rezultatele din 2005, în timp ce activele au crescut cu 64%, până la 8,1 miliarde lei. Banca a continuat astfel dezvoltarea agresivă, reuşind să urce cota de piaţă la 4,7%.
6 februarie. Piaţa a înregistrat uşoare scăderi.
7 februarie. Investitorii au intrat într-o perioadă de aşteptare: lichiditatea şi volatilitatea s-au redus semnificativ, iar cotaţiile evoluează pe palier în zona maximelor istorice. Unul dintre principalele sectoare cotate la BVB, sectorul bancar, o adevărată locomotivă pentru economie, a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare mare, datorită gradului redus de intermediere financiară din România. Băncile au beneficiat din plin de diferenţialul mare dintre dobânzile active şi cele pasive, realizând astfel profituri substanţiale. La bursă, acţiunile celor trei bănci listate (BRD, TLV şi BCC) au adus randamente foarte bune. Care a fost evoluţia în 2006? Concurenţa de pe piaţa bancară a comprimat marjele, iar investiţiile în extinderea reţelelor teritoriale au muşcat din profitul băncilor. Cu toate acestea, în 2006, profitul la nivelul întregului sistem bancar a crescut cu 10,6% faţă de anul 2005, datorită avansului activelor. Ce urmează? Chiar dacă, pe termen scurt, concurenţa poate determina îngustarea marjelor, pe termen mediu şi lung perspective rămân bune. Două elemente vor defini evoluţia din anii ce vin – convergenţa randamentului activelor la valori din UE şi creşterea activelor. Dacă în privinţa ROA (randamentul activelor) avem deja o convergenţă, la volumului activelor mai e loc de creşteri.
8 februarie. Lichiditatea s-a redus spre 10 milioane euro. Veşti bune de la Finanţe: soluţionare rezonabilă a problemei legate de impozitarea câştigurilor obţinute le bursă.
9 februarie. Tendinţa săptămânii a fost continuată azi: valoarea tranzacţiilor a atins un minim de 8 milioane euro, pe fondul unor evoluţii stabile la nivelul cotaţiilor. Bursele din Europa, verzi în continuare.